• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Абитуриентки харчат здраво за красота

Абитуриентки харчат здраво за красота

/КРОСС/ В навечерието на паметния за абитуриентите 24 май, когато всеки един се чувства неповторим и най-красив, когато тоалетите са отдавна подготвени до най-малкия детайл и само очакват да бъдат облечени, обръщаме внимание на друг много съществен детайл – лицето.

Последните години прави впечатление, че се залитна много в посока създаването на визия, която е по-вървежна за поп-фолк певица, отколкото за госпожица, която завършва средно образование. Доста изкуствени неща се натрупаха върху младите и по природа красиви същества: маникюр с дължина такава, че всеки орел би му завидял, а всеки художник би нарисувал картина само върху единия нокът. Устни, които нямат нищо общо като размер с лицето или пък мигли като метли.

Много точно описание на „модерната визия“ дава в едно скорошно интервю за „Телеграф“ най-бургаската певица - Тони Димитрова. На въпроса: „Краси ли скромността човека днес, тя отговаря: „Вече и аз не знам какво го краси човек - чифт устни като юрдечка, нокти като дракон, гьобекът и неграмотността. Явно имаме различни критерии! И скромността е равна на будалък! Простащината и евтините ментета са на мода! Ми аз съм си пълно ретро, безнадеждно!“.

За грижата за красотата, за предпочитанията и нуждите преди заветния ден на бала разговаряме с бургазлийката Венелина Георгиева, експерт по красота.„Покрай пандемията и носенето на маски модата на джуките малко отмина, сега по-скоро акцентът пада на очите и по-точно на миглите - удължаване и сгъстяване. Като цяло започна и да се налага и по-естествената визия.

Заради маските, а и не само, а и заради храната, която предпочитат, младите хора, включително и абитуриентите, имат проблеми по кожата - маскакне, както и белези постакне. Освен удължаване и съставяне на мигли се търси основното почистване на кожата, но с по-щадящи методи като водно дермабразио, киселини, лазерен карбонов пилинг и процедурите за тяло - стягащи и отслабващи“, коментира тя.

Георгиева обясни, че водното дермабразио е неинвазивна ресърфейсинг терапия за лице. Hydrafacial е хидратираща процедура, която едновременно комбинира почистване, ексфолиране, екстракция, хидратация и антиоксидантна защита, което допринася за здрав и красив тен на кожата.

Процедурата има за цел да отстрани не само повърхностното замърсяване от мъртви клетки, но и да освободи порите от вътрешни и външни замърсители, като прах, макиажни продукти, фактор за защита от слънце и органични натрупвания. Цената на една такава процедура обаче никак не е малка – тя е между 100 и 150 лв. В зависимост от състоянието на кожата и се прави 1 или 2 пъти месечно.

Уголемяване на устните с хиалуронови филъри е най-предпочитаната естетична процедура сред младите момичета покрай абитуриентските балове, коментират в национален мащаб водещи пластични хирурзи у нас. Но за Бургас това не е масова практика, уверява Венелина Георгиева.

Младите госпожици, застанали на прага на реалния живот търсят още Brow Henna – това е боядисването на вежди с къна, познато още като биотатуаж на вежди. За разлика от традиционното боядисване на веждите с боя, тук се използва къна – напълно натурален продукт, който има свойството да възстановява и стимулира растежа на собствения косъм. Освен това резултатът от процедурата е по-траен.

Със или без скъпи процедури, младите хора тази година ще получат своя истински празник. Важното е да му се насладят разумно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.