• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Димитър Георгиев е новият мениджър "Информационна сигурност" в Мнемоника

Димитър Георгиев е новият мениджър "Информационна сигурност" в Мнемоника

/КРОСС/ Димитър Георгиев е новият мениджър „Информационна сигурност" на българската ИТ компания с фокус върху киберсигурността Мнемоника.„Избрах да се развивам в Мнемоника, тъй като бях привлечен от сплотения и професионален екип и възможностите за развитие в сферата на киберсигурността. Мнемоника е доверен партньор, който обслужва някои от най-големите компании в сферата на банковото дело, телекомуникационни доставчици, енергийни производители, финансови институции, публичния сектор и други както в страната, така и в чужбина.

Предметът на дейност на компанията открива редица възможности за развитие в професионален аспект с различни кариерни пътища и дава шанс за работа с най-съвременните технологии от водещи световни производители. Благодарен съм за възможността да съм част от компания, в която основната ценност е прогресът на служителите и където всеки е част от развитието на организацията със своите идеи, таланти и професионални победи", казва той.

Димитър има 6 години опит в областта на информационните технологии. Присъединява се към Мнемоника преди повече от 4 години като специалист „Предпродажби". Само след 5 месеца вече е експерт „Информационна сигурност". Отговарял е за цялостното внедряване на софтуерни и хардуерни решения в ИТ средата на корпоративни клиенти, както и предоставяне на услуги и консултации относно най-добрите практики в индустрията, тестове за устойчивост на проникване (penetration testing) и обучения. Работил е с финансови институции, доставчици на комуникационни услуги, застрахователни компании и здравни организации. Завършил е специалност „Информатика" в Нов български университет в София.

„През последните повече от 4 години Димитър успешно се разви като професионалист и успя да спечели както доверието на клиентите ни, така и уважението на колегите ни. Повишението му в мениджър „Информационна сигурност" е заслужено и е логична стъпка в професионалния му път", коментира изпълнителният директор на Мнемоника Вихрен Славчев.

Дейността на Мнемоника е фокусирана основно върху киберсигурността. В последните години и особено сега, когато работното място е отвсякъде, темата става все по-ключова за всеки бизнес - независимо колко голяма е дадена компания или в какъв сектор работи.

Димитър Георгиев обяснява кариерния си избор и мотивацията да се развива в Мнемоника така: „Информационните технологии винаги са били мое влечение заради възможността им да ни свързват и да ни предоставят необятни масиви от данни за заобикалящия ни свят. Киберсигурността конкретно ме привлича заради изключителния обем на материята, от която се състои - технологиите винаги са в развитие и винаги има нещо ново да се научи. От друга гледна точка, това е една динамична среда, в която човек може да има няколко роли: понякога е архитект на киберсигурност, понякога - оператор на инциденти по сигурността, а понякога влиза в ролята на атакуващ, за да открие слабите точки на дадена система преди това да го е направил някой злонамерен „колега".

Днес киберсигурността е по-важна от когато и да е преди. Всеки ден технологиите стават все по-достъпни за все повече хора, а дигиталното ни присъствие е на път да стане не по-малко важно от физическото ни. Разчитаме на информационните технологии да съхраняват парите ни, да пазят домовете ни, да ни забавляват, а и най-важното от всичко - използваме ги, за да работим. В това пространство, в което не съществуват граници, е лесно някой да посегне върху нашата дигитална самоличност и дори върху нашата собственост с цел лична облага. Тук идва ролята на киберсигурността - за да помогне да запазим това, което е наше, по начин, който не е натрапчив, а спира атакуващите, но не и нас."

Екипът реализира множество проекти за изнасяне на киберсигурността като услуга от организациите - нещо, което Мнемоника започна да предлага първа на българския пазар преди години.Наскоро българската ИТ компания, основана през 2009 г., се премести в нов, модерен и по-голям офис на столичния булевард „Тодор Александров".

За Мнемоника

Мнемоника е българска ИТ компания, утвърдена като надежден доставчик на решения за информационна сиурност и регулаторна съвместимост. Тя предлага облачни технологии и виртуализация, съхранение и обработка на данни, управлявани услуги и ИТ аутсорсинг. Сред клиентите ѝ са 10-те най-големи финансови институции, както и водещи телекоми в България. Екипът реализира множество проекти за изнасяне на киберсигурността като услуга от организациите - нещо, което Мнемоника започна да предлага първа на българския пазар преди години.

Компанията внедрява център за управление на киберсигурността SOC Mnemonica - решение за киберзащита, достъпно с месечен абонамент. То е централизирано звено за защита в цифрова среда на организационно и техническо ниво. Работи по определени процедури и използва технология за непрекъснато наблюдение, анализ, реагиране и предотвратяване на киберинциденти. SOC включва три основни елемента - хора, процеси и технологии за управление и повишаване на сигурността.

Вижте още за компанията на https://www.mnemonica.bg/.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.