• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Парк патрули ще проверяват за неправилно паркиране в София

Парк патрули ще проверяват за неправилно паркиране в София
Предвижда се в бъдеще да може да се поставя и „дигитална скоба”

/КРОСС/ Представиха първия в София парк патрул, който ще следи дали шофьорите в центъра на града спазват правилата за ползване на синя и зелена зона. Става въпрос за стандартен оперативен автомобил от Центъра за градска мобилност. Той е снабден с ново оборудване, което включва общо четири камери - по две от всяка страна на колата. Тя все още работи в тестови режим.

При движение на автомобила в реално време камерите ще засичат номерата на паркираните коли. Информацията веднага ще бъде проверена в базата данни, а системата ще показва дали съответният шофьор си е платил и има ли право да паркира в зоната. В случай че водачът не си е платил, ще бъде санкциониран.

Любопитно е, че при скорост на тази кола от около 30 км/ч за 60 минути ще могат да бъдат проверени около 4 хиляди коли. Планът е всички оперативни автомобили на Центъра за градска мобилност да бъдат оборудвани с новата техника, което означава, че до края на месец парк патрулите в София ще бъдат общо 20.

„Всеки автомобил ще бъде проверяван в реално време. Пешеходните контрольори ще останат в тези зони от кварталите, където е трудно да обикаля такъв автомобил", каза Димитър Делчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

„Системите, които ние в момента правим към Центъра за градска мобилност, ще имат възможност да слагат т.нар. „дигитална скоба" в момента на установяване на нарушението. Това, разбира се, изисква решение на СОС и сега няма как да стане, но тези функционалности са в готовност да бъдат изпълнявани", обясни представителят на проекта Андрей Лилов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.