• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Митрополит Николай призова за обща молитва срещу COVID-19

Митрополит Николай призова за обща молитва срещу COVID-19

Камбаните бият всяка вечер

/КРОСС/ Митрополит Николай призова пловдивчани да отправят обща молитва към Бога срещу разпространението на коронавируса. Владиката направи извънредно обръщение към миряните в Пловдивската епархия. Публикуваме го без редакторска намеса:

ПРИЗИВ

НА ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ

КЪМ БОЖИЯ НАРОД НА ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ

Боголюбиви братя и сестри, чеда на светата пловдивска епархия,

Обръщам се с призив към вас, да обединим молитвата си в тези тежки изпитания за целия свят, като ви моля всяка вечер в 21 часа, който където и да се намира, у дома, на работа, или по пътя, да се моли с Господнята молитва „Отче наш" за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото.

Също така разпореждам всяка вечер от 21 часа до 21.15 часа, до края на месец март, да бият всички църковни камбани в диоцеза на Пловдвиска епархия в знак на подкрепа на всички наши лекари, медици, и медицински лица, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите наши ближни. Защото Господ ни е заповядал: „Синко, в болестта си не бъди небрежен!... Почитай лекаря с чест според нуждата от него, защото Господ го е създал, и лекуването е от Вишния." (Сирах. 38:1-9).

Братя и сестри,

Времето на всеобщото бедствие, което Господ допуска и което съвпада с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в духовен план. Нека то да бъде за нас време на покаяние и смирение. Но не и на униние, на страх, на малодушие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на смъртта, и здравето, и болестта - всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и човека. Да не забравяме Господните слова: „Всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина.... и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя". (Ин. 14:13-14; Мaт. 21:22).

Благодатта на Господа нашего Иисуса Христа, любовта на Бога Отца и общението със Светия Дух да бъде със всички вас,

+ ПЛОВДИВСКИ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не искам да споделям мнението си за "божите служители"! За Бог - няма да говоря, всеки си има правото да вярва или не!

22.03.2020 11:46:51

Анонимен

Лозето не ще молитва,а мотика.

20.03.2020 19:17:57

Анонимен

БПВ или български православен вирус е по опасен от китайския

18.03.2020 17:55:03

Анонимен

Добре, че е Българската православна църква да ни напътства в тези дни и да ни дава свето причастие. Добре, че ни насърчава да си останем дисциплинирани християни, да ходим на църква, да целуваме иконите и да си споделим чашата с вино и общата лъжичка за светите тайни. Хубаво е, че все още може да си кръщаваме децата в общия леген в църквата. Това ни пази от вируса!

18.03.2020 00:38:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.