• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

6G технологиите - реална концепция или научна фантастика

6G технологиите - реална концепция или научна фантастика

/КРОСС/ Устройствата все повече ще следят нашите биометрични данни и физиологическо състояние. В бъдеще те няма да се ограничат само до пулса и броя изминати крачки, както в момента правят умните часовници.

Понеже сме digital и искаме всичко да е в телефона, създадохме MyFin! Плащай с новия дигитален портфейл за секунди, за да имаш време за готините неща, които те очакват, дори и от хола и по пижама.

Руски програмисти очакват появяването на комуникационната технология 6G в рамките на 5 години. В момента редица страни работят за внедряването на технологията на връзка 5G.

Мрежите 5G дават възможност за информационен обмен в реално време със скорост над 10GB/сек, което е 30 пъти по-бързо от 4G. Технологиите 5G дават и минимално време за отговор при зареждане на данни и голям капацитет на мрежата.Те в един момент ще премахнат границите между традиционната кабелна мрежа и безжичната.

След пускането на 5G и изграждането на нова инфраструктура за сигурност, може да се очаква пускането за самостоятелна и сигурна работа на дронове, безпилотни автомобили, дистанционна медицина и други подобни, смятат експертите. Всички те коментират, че основополагащо ще е взаимодействието между човек и интелигентна машина Някои идеи за връзката между тях дори навлизат в сферата на научната фантастика, като например директен интерфейс между мозъка и мрежите. Тази идея в момента развива Илон Мъск.

В Япония вече са стартирали първата фаза от планирането и въвеждането в експлоатация на 6G технология. Тази иновация предлага десет пъти по-висока скорост от 5G и се очаква да е достъпна в страната преди 2030г.

Технологията 6G би могла да се използва за т.нар. промишлен интернет, в който помежду си ще общуват не хора, а изчислителни мощности.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Научен

Работата не върви на добре. Върви към всеобща роботизация, както предвиждаха в сп.Космос към преди 30 години. За какво ще служи създанието Човек ? -- щом почти сичко може да се такова с роботи. Сичко сякаш се вързва със схващането на свръхбогатия глобален "елит" да оставят половин или един милиард за обслужване на Тях и Земята, а останалите да ги таковизират...пърдон терминират по някакъв начин...

18.11.2020 18:46:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.