• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Петър Москов: Страната ни се върти в омагьосан, безнадежден и отвратителен кръг

Петър Москов: Страната ни се върти в омагьосан, безнадежден и отвратителен кръг

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по БТВ Петър Москов, каза че През последните две години на управление маските в политиката паднаха. Това каза лидерът на партия КОД д-р Петър Москов и бивш здравен министър в правителството на Бойко Борисов предаването „Лице в лице".

„Видях, че има битка за власт - от една страна ГЕРБ, а от друга страна ПП искат да овладеят дадени позиции, за да правят още от същото. Обществото ни няма посока. Тези партии ни въртят в кръг на някаква перманентна обреченост", поясни той.

Д-р Москов коментира и създаването на новата коалиция „Синя България". Според него споменът за някогашната десница постепенно е започнала да избледнява и в момента „хората виждат само това, което е днес в парламента".

 „Тази коалиция е обединение около простички неща - десни икономически решения, консервативни ценности, европейско бъдеще и гарантирана от Европа сигурност на България, както и изчистване на ченгеджийницата. „Синя България" е за всички, които могат да застанат зад всичко това като ценности и политики", посочи още той.

Според него страната ни се върти в омагьосан, безнадежден и отвратителен кръг. Неговата надежда е, че зависимостите могат да бъдат скъсани и България да получи своята позитивна посока на развитие - „напред и надясно".

Лидерът на партия КОД поясни, че едно от задълженията на членовете в „Синя България" е да не се спори за това „кой е бил по-син и кой е бил по-десен". „Загърбили сме тези спорове, защото точно те унищожиха силата на дясното политическо пространство", каза още д-р Москов.

 „20 години по-късно това е някакъв кошмар. Асен Василев, като един прероден Румен Гечев, излиза и по същия начин знае, мисли, убеден е, че ако вземе пари на заем и увеличи заплатите, това непременно е нещо добро. Тук обаче не е виновен персонално Асен Василев, защото те имат мнозинство в парламента, за да го направят. Борисов, Цонев от ДПС и самият Василев излязоха и казаха, че тези параметри на финансовата ни политика и този бюджет са най-хубавите за всички времена", посочи той.

Резултатът според него от тази политика е 30% инфлация и 20 млрд. лева нов дълг за три години. „30 % инфлация означава 30% обедняване на хората", поясни още той.

бТВ, „Лице в лице"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.