• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Обединен спорт срещу коронавируса: планът на Рафаел Надал да помогне на Испания

Обединен спорт срещу коронавируса: планът на Рафаел Надал да помогне на Испания

/КРОСС/ Носителят на 19 титли от Големия шлем Рафаел Надал даде начало на инициатива, с която испанските спортисти да помогнат на страната в борбата с коронавируса COVID-19. Тенисистът призова останалите големи звезди в родината му да се включат с дарения, с които да помогнат на болниците и нуждаещите се.

Целта на Надал е да бъдат събрани 11 милиона евро. Когато сумата бъде събрана, тя ще бъде преведена към Червения кръст, който ще я разпредели.

Испания е сред най-засегнатите страни в света с над 56 хиляди заразени и повече от четири хилядни смъртни случая. Страната е под карантина до 12 април.

"Мисля, че ние сме спортисти на това ниво заради подкрепата на цялата нация. Сега е моментът ние да не ви разочароваме. Постигнах договорка с много мои колеги и приятели, че сега е точното време спортът в Испания да се обедини и да покаже, че заедно можем да се преборим с всичко", каза Надал във видеообръщение.

"Целта ни е ясна - да съберем 11 милиона евро, с които да помогнем на 1.35 милиона души, които са най-засегнати. Вярвам, че всички спортове ще се включат."

В основата на инициативата освен Надал е и най-успешният испански баскетболист Пау Гасол. Звездата от НБА и тенисистът вече са дарили суми, но държат да не казват колко.

По-рано през седмицата дарения направиха и звездата на "Барселона" Лионел Меси и мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола. Те дариха по 1 милион евро. Подобни инициативи има във всяка страна, а един от последните, които се отзоваха, беше Роджър Федерер с 1 милион швейцарски франка за своята родина.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.