• 18 Авг 2022 |
 •  USD / BGN 1.9243
 •  GBP / BGN 2.3226
 •  CHF / BGN 2.0192
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 27°C

Xiaomi спечели наградите Asia Executive на Institutional Investor за четвърта поредна година

Xiaomi спечели наградите Asia Executive на Institutional Investor за четвърта поредна година

/КРОСС/ Xiaomi Corporation, компанията за потребителска електроника и интелигентно производство със смартфони и интелигентен хардуер, свързани чрез платформата „Интернет на нещата“ (IoT), беше наградена от Institutional Investor, реномирано международно финансово списание, за четвърта поредна година в множество категории на наградите Asia Pacific(Ex-Japan) Executive Team.

В сектора Technology Hardware Xiaomi печели награди в пет категории в "2022 Asia Pacific(Ex-Japan) Executive Team", сред които „Най-добър главен изпълнителен директор, „Най-добър финансов директор, „Най-добър специалист по връзки с инвеститорите, „Най-добра програма за връзки с инвеститорите и „Най-добър ESG. Това е първата година, в която Xiaomi печели All-Star статус, постигайки първо място в комбинираното класиране във всички пет категории.

Лей Джун, основател, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi, се класира на първо място в категория „Най-добър главен изпълнителен директор. Ален Лам, вицепрезидент и главен финансов директор, е победител в категорията „Най-добър финансов директор. Анита Чен, директор Връзки с инвеститорите и капиталови пазари, е лидер в категорията „Най-добър специалист по връзки с инвеститорите. Компанията се класира на първо място в категориите „Най-добра програма за връзки с инвеститорите и „Най-добър ESG. Това е четвъртата година, в която компанията Xiaomi е включена в класацията от дебюта си на фондовия пазар. Резултатите показват, че дейностите на компанията в корпоративното управление и управлението на инвестиционни отношения са добре признати от капиталовите пазари.

Ален Лам, вицепрезидент и главен финансов директор на Xiaomi Corporation, сподели: „За нас е чест да получим тези награди и признание на пазара за нашето представяне, както и за връзките с инвеститорите и усилията, насочени към ESG. Ще продължим да комуникираме ефективно с капиталовите пазари навреме, за да се адаптираме към бързо променящата се макросреда и да увеличим максимално стойността за нашите акционери, инвеститори и партньори в световен мащаб. ”

Всяка година списание Institutional Investor се обръща към хиляди анализатори, мениджъри на фондове и изследователи във фирми за ценни книжа и финансови институции с цел да изберат най-добре представящите се фирми и лица в категории като „Най-добър главен изпълнителен директор, „Най-добър финансов директор, „Най-добър специалист по връзки с инвеститорите и „Най-добра компания за връзки с инвеститорите. Класирането в тазгодишното проучване на All-Asia Executive Team оценява представянето на компаниите в периода от февруари 2021 г. до януари 2022 г., включително и това как компаниите реагираха и развиваха връзки с инвеститорите на фона на пандемията от Covid-19. Класирането се превърна в еталон за отлични стандарти за корпоративно управление, тъй като се гласува от признати членове във финансовия сектор, а стриктният процес на оценка гарантира легитимността на наградите.

Тази година общо 4854 мениджъри и анализатори от страна на купуването, както и 670 анализатори от страна на продажбите участваха в проучването за 2022 All-Asia Executive Team Honored Companies. 1612-те компании, номинирани в 18 сектора тази година, бяха оценени по основни области, включително (1) Достъпност на висшите ръководители, (2) Изпълнение на стратегия, (3) Добре информиран и упълномощен IR екип, (4) Продуктивност на NDR/конференции/обаждания, (5) Отзивчивост, (6) Познаване на бизнеса и пазара, (7) Последователност и детайлност, (8) Информация за ESG, (9) Навременност на оповестяването и други.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.