• 09 Юли 2020 |
  •  USD / BGN 1.7330
  •  GBP / BGN 2.1750
  •  CHF / BGN 1.8410
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

Мазните храни вредят на паметта ни

Мазните храни вредят на паметта ни

Причината е, че съдържат много наситени мазнини, които намаляват функциите на мозъка

/КРОСС/ Храните като бургери, чипс и сладки, които са с много наситени мазнини, намаляват вниманието и това се отразява почти незабавно на работната памет, съобщи БТА. И предишни изследвания показаха, че злоупотребата с вредни храни се отразява на вниманието. Учените от университета на Охайо сега установиха, че те незабавно намаляват функциите на мозъка. В изследването са участвали 51 жени на средна възраст.
Те са яли мазни храни като бургери и чипс, а след това са правели тест за паметта. По-късно повторили експеримента след като яли полезна салата със слънчогледово олио. Резултатите показват, че функцията на мозъка спада до два часа от приемането на наситени мазнини. След салатата участничките са запазили вниманието си напълно. От предишните изследвания е известно, че когнитивните способности намаляват чак след пет дена нездравословно хранене. "Дори един нездравословен обяд може да намали продуктивността в работата" - отбелязват учените.

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.