• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Трима суданци са задържани заради нападението с нож във Франция, извършено вчера (Обновена)

Трима суданци са задържани заради нападението с нож във Франция, извършено вчера (Обновена)

/КРОСС/ Трима души са задържани във Франция заради вчерашното нападение с нож, в което бяха убити двама души в град Роман сюр Изер.

Освен извършителя на атаката Абдала Ахмед Осман, който е със суданска националност, роден е през 1987 г. и е със статут на бежанец във Франция от 2017 г., останалите задържани са негов судански познат и още един судански гражданин.

Вчера Абдала Ахмед Осман, въоръжен с нож, атакува клиенти на три магазина и пешеходци в югоизточния френски град. По последни данни освен двете жертви има и петима ранени, двама от които изписани, а двама в интензивно отделение.

Абдала Ахмед Осман не е познат на полицията заради други криминални прояви. Той има разрешително за пребиваване във Франция за 10 години. Не е известен и на европейското разузнаване. Срещу него е започнало разследване за убийство, свързано с тероризъм.

Според източник, близък до разследването, нападателят е казал по време на разпит, че не си спомня какво се е случило. По-късно днес ще му бъде направена психиатрична експертиза.

В дома му при обиск са открити ръкописни документи с религиозна конотация, в които авторът се оплаква, че живее в страна на неверници. Смята се, че тези писания са дело на Абдала Ахмед Осман.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не е терористичен акт. Моамед е намерил ножа б близката месарница. Само го е пробвал на десетина французи.

04.04.2020 15:24:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.