• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Народното събрание спира редовните си заседания?

Народното събрание спира редовните си заседания?

/КРОСС/ Народното събрание спира редовните си заседания и ще се събира само по законодателство, свързано с въведеното извънредно положение. Това е решението на председателския съвет, което дебатират народните представители.

Парламентарният контрол също се преустановява и отговорите на министрите ще бъдат само в писмена форма.

Решението за спиране на редовните заседания на Народното събрание е обсъдено на председателския съвет тази сутрин. С него отпада цялата предвидена програма за тази седмица. Мярката предизвика бурни разисквания в пленарната зала, които продължават и в момента, тъй като от БСП са отказали да го подкрепят.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни извънредната мярка със спазване на препоръките на Националния оперативния щаб за социална изолация. Тя изрази опасенията за автоматично блокиране на Народното събрание при евентуален случай на установяване на коронавирус сред депутатите:

„Covid-19 не подбира нито по партийна, нито по социална, нито по религиозна, нито по етническа принадлежност. Не можем да искаме цялата страна да е под карантина, която все повече се затяга, а ние показно да нарушаваме всички предписания за социално дистанциране. Приехме най-важните закони, които да помогнат на страната да преодолее кризата възможно най-леко. Сега е време и ние да се подчиним на тези закони, сега е времето да се отървем от илюзиите и на първо място от илюзията за изключителност. И не можем да станем разпространители на тази зараза".

Решението на председателския съвет на Народното събрание не е подкрепено единствено от парламентарната група на БСП. Социалистите го определиха като бягство от отговорност и дори като диктатура. Валери Жаблянов заяви:

"Под този предлог вие искате да се отървете от най-висшия представителен орган на републиката. Вие искате да управлявате с укази, вие искате да управлявате с пресконференции, и когато вие решавате да се саморазпуснете, когато вие решавате да абдикирате, защото това, което правите в момента, е абдикация - да делегирате собствените си правомощия, да се откажете от това, за което са ви избрали българските граждани - вие слизате не само под отговорността на историческия момент, вие слизате под вашата собствена съвест".

Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание парламентът може да се свиква на заседание по всяко време от председателя - по негова инициатива, по искане на 1/5 от народните представители или минимум 48 депутати, по искане на президента и по искане на Министерския съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Георги Дренчев

държавата премина успешно на телевизионно управление Не разбирам гладните, които очакват от добре охранените да ги защитят!

26.03.2020 16:48:35

Велислава Дърева

ГЕРБ суспендира Конституцията, захлопна кепенците на Парламента и овласти велемощно правителството на ГЕРБ, сиреч на Боко. Честита диктатура! Честита хунта! Парламентът абдикира!

26.03.2020 16:47:43

Васил Петев

Очевидно е, че като последователи “епидемията” от коронавирус е на път да задмине дори християнството. Вярващите винаги са били мощ. Ирационална, в повечето случаи, но все пак мощ. Ето ви един FUCK, в който никой нямаше да повярва, само преди два месеца. 7 000 000 стоят заключени, защото за 2 седмици, 2-ма души са умрели. Само аз ли съм луд или само аз не ходя на черква? Мозъкът ни се нуждае от карантина, уважаеми, мозъка. Тази война не е нова. И не е биологична. Това е война за контрол върху мозъците на хората. Отивам да си купя хумана. И да се отъркам целият. Нали знаете, че ако няма медии, няма да има коронавирус…

26.03.2020 16:46:42

Веселина Томова

ЧЕСТИТА ДИКТАТУРА! ЧЕСТИТА ХУНТА! 7 000 000 СТОЯТ ЗАКЛЮЧЕНИ, ЗАЩОТО ЗА 2 СЕДМИЦИ 2-МА СА УМРЕЛИ! Ако сте толкова тъпи да разберете диктаторската манипулация, в която ви вкараха като мишки, то ПОНЕ НАБЛЮДАВАЙТЕ!: Всеки ден, от сутринта генерала Мурафетчийски с гробовен тон и отвратително високомерен поглед ви ВНУШАВА как НА РЪБА са … по един, двама болни. НЕ обяснява обаче, че са със съпътстващи заболявания и са на ръба толкова, колкото през всички години досега са били на ръба купища хора със съпътстващи заболявания, умиращи на финала обикновено от бронхопневмония. Облъчвани сте от ИДИОТИ НА ВЛАСТ, които непрекъснато, заедно с медиите, ви ВНУШАВАТ, ЧЕ АХА ЩЕ УМРЕТЕ ВСЕКИ МОМЕНТ! Всеки ден ДИКТАТОРЪТ боко умира от кеф, че остава на власт и ще стои толкова, колкото държи племето в извънредно положение, и плещи тъпотии за „икономически мерки“. Баш му брига на уя! Отворете си очите, бе, овце! ВКАРАХА ВИ В ДИКТАТУРА, КОЯТО ПРИЕХТЕ С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ И И РЪКОПЛЯСКАТЕ! Най-точното, което може да се каже за това племе, а не народ, са думите на Ботев: „А вий, вий сте идиоти!“ !

26.03.2020 16:45:03

Анонимен

А заплатките на бедните депутати ще си вървят, нали?

26.03.2020 14:06:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.