• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Подслон за хората без дом

Подслон за хората без дом

/КРОСС/ С 15 места за приютяване на бездомни хора през зимата разполага Кризисният център в Шумен, който се намира на улица „Шуменска комуна". Сигнали за скитащи, които имат нужда от подслон, се подават на дежурния телефон в Общината - 054 857 677.

В центъра са предвидени и 20 места за пострадали при бедствия и аварии, а също и за хора, закъсали по пътищата. В Търговище има шест места за подслон, но до момента само един човек е потърсил помощ там. Настаняването на скитащите става само с тяхното лично съгласие, уточниха от Общината.

Бездомните трябва да минат през Спешна помощ, откъдето да ги насочат към мястото на настаняване. В Силистра Центърът за временно настаняване на улица „Богдан Войвода" може да приюти 10 души, информират от местната управа. В Разград няма център за бездомни или кризисен център, а в условията на пандемия няма възможност да се обособи кризисна стая в някоя от съществуващите социални услуги. Потърсено е съдействие от Центъра за временно настаняване „Добрият самарянин" в Русе, откъдето са уверили, че при свободни места ще бъдат приети нуждаещи се и от община Разград. Насочването на бездомните се извършва от Дирекция „Социално подпомагане", в техните компетенции е изготвянето на документацията за настаняване, оттам поемат и разходите за PCR тест, какъвто е необходим за настаняване в Центъра в Русе, а Община Разград осигурява транспорта до крайдунавския град.

В Русе приютът „Добрият самарянин" разполага с 60 места, но през зимата капацитетът редовно се надвишава. На 60 бездомни осигурява храна Кризисният център на БЧК. Веднъж седмично хората получават топла храна и пакет с продукти за останалите дни, а също и принадлежности за лична хигиена, дезинфектант, маски и бельо за цяла седмица. Още четири кризисни центъра има в Русенска област за подслон при тежки зимни условия - в Бъзън, Сливо поле, Пиргово и Бяла, като те са оборудвани със спални чували, минерална вода, суха храна и консерви.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.