• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Държавната дума на Русия ще разгледа законопроект, недопускащ до избори привърженици на Навални

 Държавната дума на Русия ще разгледа законопроект, недопускащ до избори привърженици на Навални

/КРОСС/Държавната дума - долната камара на руския парламент, ще разгледа законопроект, забраняващ на лицата, замесени с организации, класирани като "екстремистки", да бъдат избирани за депутати. Текстът фактически е насочен срещу привържениците на опозиционера Алексей Навални, предава Франс прес.

"Първото четене ще се състои на 18 май. Важно е то да не се бави. Разчитаме на подкрепа от колегите си, за да се задействат новите правила преди следващите избори" за парламент през септември, написа в "Телеграм" депутатът Василий Пискарьов от комисията, натоварена да разглежда случаи на намеса във вътрешните работи.

Текстът ще има обратна сила. Насочен е срещу всекиго, заемал отговорен пост в някаква организация до три години, преди да бъде определена тя като "екстремистка". За активисти този срок е една година.Същевременно руското правосъдие ще разгледа на 17 май искане на прокуратурата да бъдат квалифицирани като "екстремистки" мрежата от регионални офиси и Фондът за борба с корупцията на Алексей Навални.

Опозиционерът, хвърлен в затвора през януари, разчиташе да представи свои кандидати на септемврийските избори или да подкрепи излъчени от други формации, които са с най-добри шансове да спечелят срещу хора от партията на Кремъл.

Ако неговите организации бъдат признати за екстремистки, те фактически ще бъдат забранени, а членовете им - заплашени от затвор. Като реакция, регионалните щабове на Навални в Русия обявиха в края на април, че се саморазпускат. В края на април тази мрежа бе добавена от руското финансово разузнаване към списък с "екстремистки и терористични" организации. Той включва например джихадистките групировки "Ал Кайда" и "Ислямска държава".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Трябва да последва удар по кесията. Там е най-чувствителното място.

12.05.2021 14:36:13

Анонимен

Фашизма е обладал здраво Русия...

12.05.2021 02:32:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.