• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нейнски: Президентът и Нинова са били запознати с докладите на службите

Нейнски: Президентът и Нинова са били запознати с докладите на службите

/КРОСС/ Президентът Румен Радев и министърът на икономиката Корнелия Нинова са били запознати с докладите на службите, въз основа на които е взето решението за изгонване на 70 дипломати и служители на руската мисия у нас. Решението се взима от изпълнителната власт. Това стана ясно от думите на бившия външен министър Надежда Нейнски, която беше гост в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България“.

Това, което разбираме, е, че имало 3 доклада на ДАНС. А председателят на ДАНС се назначава от президента. Имало е заседание на Съвета по сигурността към министър-председателя, на което шефовете на службите са представили доклади. На това заседание са присъствали вътрешният, външният и министърът на отбраната, представител на Президентството и представител на министерството на икономиката. Тоест г-жа Нинова е била запозната. Да се говори, че не са запознати със ситуацията, е меко казано несъстоятелни. След като има доклади и тези доклади са изслушани, всички са запознати с аргументите на докладите, коментира Нейнски.

Премиерът казва, че по този казус е работено от март. Несериозно е да се смята, че службите са подхвърлили лист хартия. Това подценява много един от ключовите инструменти за запазване на националната сигурност. Идеята на службите е да предоставят обективна информация. Те не са политическа партия, която има интерес от следващите избори, коментира още Нейнски.

Президентът също е бил информиран. Министър-председателят и конкретните министри, които имат отношение към сигурността. Тяхно е решението. Решението дали да взета мерки и какви да са те е на изпълнителната власт, каза още бившият външен министър.

Тя припомни, че през 2001 година е имало доклад на контраразузнаването, след който са изгонени трима руски дипломати. Тогава е имало съмнение, че те правят опити да създадат националистическа партия у нас.

Знаели са всички, но решението се взима от изпълнителната власт. Министър-председателят е решил да реагира през външния си министър, обясни Нейнски.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Наде, големият проблем е че хората не вярват, и то с основание на службите и политиците. Със сигурност никой няма да представи доказателства и всичко ще бъде скрито защото е секретно. Остава да ви се вярва, а вие сте доказани лъжци и манипулатори. Със сигурност нямате дори намек за доказателство за причастност на всички експулсирани към службите им. И тезата ви за реципрочност на представителствата е слаба. Всяка държава може да поддържа толкова персонал, колкото иска и може си позволи. Колко бяха дипломатите на щатите в Афганистан, преди героично да избягат? Над 5000, нали. Просто е. В момента целувате задниците на щатите и правите каквото се очаква от вас за да се харесате. И друго ще целувате, а ко ви наредят, нали. А жалкото е че не сте и честни поне да си го признаете. А най-тъжното е че го правите от името на България. Вие сте отврат, пълна отврат.

30.06.2022 10:42:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.