• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Патриарх Неофит прие новия генерален директор на БТА

Патриарх Неофит прие новия генерален директор на БТА

/КРОСС/ Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие на среща в Синодната палата новоизбрания генерален директор на БТА г-н Кирил Вълчев, който дойде да получи патриаршеския благослов за работата си на новия пост и по повод 123-ия рожден ден на Българската телеграфна агенция (БТА). Предстоятелят на БПЦ отправи благослов към агенцията и нейния ръководител. „Пожелавам Ви полезни трудове за слава Божия и за успех на делото на БТА", пожела патриарх Неофит.

Кирил Вълчев сподели с Негово Светейшество плановете си за повече духовни послания в информационния поток, подготвян и предлаган от БТА. Той посочи, че иска в най-скоро време - в началото на Великия пост - БТА да започва деня с информация за църковния празник, който се чества в съответния ден.

Генералният директор на БТА подари на патр. Неофит копие от бюлетина с първата новина на агенцията отпреди 123 години, която е за влошеното здравословно състояние на княгиня Клементина, майката на българския княз Фердинанд. Негово Светейшество подари на Кирил Вълчев луксозно издание на Библията. „Тя ще стои в кабинета ми и всяка сутрин Ви обещавам, че ще я отварям", обеща генералният директор на БТА.

По повод 123-годишнината от създаването на информационната агенция ставрофорен иконом Ангел Ангелов, предстоятел на столичния храм „Света Софѝя" и духовен надзорник на Софийска епархия, отслужи водосвет в централата на БТА. „Патриарх Неофит ни изпрати тук, за да донесем неговия благослов към всички вас", каза отецът. „Зная колко трудна и отговорна работа крепите върху раменете си и колко важно е онова, което вършите. Зная, че винаги във всекидневието изпитваме своите трудности. В такива моменти никога не забравяйте, че винаги има Някой, Който е над вас и с Неговата всемогъща десница можете да преодолеете всяка една трудност", каза още о. Ангел Ангелов.

На 4 декември 1901 г. излиза първият бюлетин на агенцията, напечатан на пишеща машина, но още две години успоредно с печатния текст журналистите пишат и на ръка своите информационни материали.

От 2003 г. досега БТА създава мрежа от пресцентрове, която обединява петнадесет пресклуба в страната и два извън нея - в Сърбия и в Молдова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Вече атеист

Да живей БПЦ - Българската ПРАВИТЕЛСТВЕНА Църква. Православната приключи със смъртта на дядо Максим....А сегашната е слуга на дявола, т.е. на Мутрата!

19.02.2021 14:35:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.