• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Нетера осигурява безплатен Wi-Fi в 3 населени места на община Опака

Нетера осигурява безплатен Wi-Fi в 3 населени места на община Опака

Българският телеком ще изгради мрежи с покритие от близо 20 000 кв. м в гр. Опака, с. Крепча и с. Голямо градище

/КРОСС/ Нетера подписа договор за проектиране, доставка, изграждане и активиране на мрежа от точки за достъп до безплатен Wi-Fi в община Опака, област Търговище. Проектът включва осигуряване на достъп до интернет в обществени зони с повече от 20 000 кв. м обща площ. Нетера спечели договора по инициативата WiFi4EU на Европейската комисия.

Със съдействието на българския телеком жителите и посетителите на гр. Опака ще ползват безплатен интернет на площада пред общината със зона на покритие 4550 кв. м, в района на детска площадка с покритие 1757 кв. м, в местността „Магарешка поляна" (2726 кв. м), в зона за отдих до стадиона с площ 6310 кв. м.

В село Крепча Нетера ще осигури Wi-Fi на площада пред кметството, където ще покрие 4100 кв. м и в двора на училището на площ от 3685 кв.м.

В село Голямо градище ще има мрежи за безплатен интернет с покритие от 5611 кв.м. Зоните включват площада и детската площадка пред кметството.

С инициативата WiFi4EU Европейската комисия финансира изграждането на мрежи, чрез които гражданите и посетителите на ЕС да имат достъп до безплатен, висококачествен безжичен интернет на обществени места. Средствата се отпускат на общините, а те избират дружествата-изпълнители на проектите.

От 2019 г., когато стартира инициативата, Нетера е изградила и активирала мрежи за свободен Wi-Wi на територията на 12 общини.

Още за Нетера

Нетера предоставя международна свързаност, услуги за управление на мрежи и бизнес сигурност вече 25 години. Компанията има 4 центъра за данни, в които клиентите й разчитат на ИТ услуги и поддръжка 24/7. Чрез марката Cloudware Нетера предлага високопроизводителни облачни и специализирани сървъри, DDoS защита и други IaaS, SaaS и BaaS услуги. Компанията доставя бърз и сигурен интернет за бизнеса, както и уеб-базирана GPS платформа за проследяване на превозни средства с мощни възможности за анализ на данни, наречена NetFleet. Нетера е дистрибутор на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Една от първите независими наземни сателитни станции в България също е изградена от Нетера. Телекомът предлага още IPTV платформа и разпространение на аудио-видео съдържание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.