• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Трафикът в Нетикс нарасна до над 3 терабита в секунда

Трафикът в Нетикс нарасна до над 3 терабита в секунда
Дъщерната компания на Нетера е 13-та най-голяма интернет борса в света

/КРОСС/ Трафикът в глобалната платформа за интернет обмен Нетикс (NetIX) надхвърли 3 терабита в секунда (Tbps). Това я превърна в 13-та по големина борса за данни в света. От началото на 2024 г. операторът отбеляза ръст в обмена на данни от цял 1 Tbps, след като присъедини към мрежата си нови големи клиенти, а съществуващите увеличиха капацитетите си.

Бизнесът на Нетикс се повлия благоприятно и от разрастването на компанията-майка Нетера, която откри нова точка на присъствие в Сингапур. Благодарение на това клиентите вече могат директно да достъпват Сингапур от всяка точка на мрежата на Нетера и Нетикс, а местните азиатски компании могат да се възползват от пълния портфейл услуги на двете дружества.

"Горди сме, че влязохме в клуб „3 Tbps" с нашата глобална платформа. Това постижение подчертава нашата ангажираност да предоставяме първокласна свързаност и стойност на нашите членове ", коментира Деан Белев, старши продуктов мениджър „Свързаност и Нетикс" в Нетера.

Освен че се разшири в Азиатско-тихоокеанския регион, от началото на 2024 г. насам Нетера инвестира в нова инфраструктура, подобрения и надстройки на мрежата си. Компанията включи нов маршрут за пренос на данни с капацитет от 100 гигабита (Gb) между Марсилия и Милано, удвои капацитета си между Мадрид и Франкфурт до 200 Gb, а в момента добавя още 200 Gb между Амстердам и Франкфурт.

"Каним мрежите да тестват безплатно нашата глобална платформа за интернет обмен и да изпитат нейните предимства", каза Невен Дилков, основател и изпълнителен директор на Нетера и групата ѝ от компании. "Чрез услугите на Нетикс те могат значително да подобрят производителността си и да спестят съществени разходи".

С присъединяването към престижния "3 Tb клуб" Нетикс продължава да затвърждава позициите си на ключов играч сред световните борси за интернет и услугите за директна свързаност.

За Нетера:

Нетера е независим глобален доставчик на телекомуникационни услуги, носител на наградата на Capacity Global Carrier Awards за „Най-добър доставчик на телеком услуги на едро в Централна и Източна Европа" за 2023 г. Компанията си партнира както с най-големите световни компании, така и с малкия и среден бизнес. Нетера предоставя международна свързаност, дейта център услуги, управлявани мрежови услуги и сигурност от близо 30 години. Компанията притежава и управлява 4 дейта центъра и собствена глобална мрежа с над 220 точки на присъствие в повече от 65 страни.  
 
Общият показател за удовлетвореност на клиентите на Нетера (CSAT) е 88%, което е рекордна стойност за сектора на телекомуникациите, а 71% от клиентите на Нетера биха препоръчали услугите ѝ на свои колеги или бизнес партньори (Net Promoter Score), което поставя компанията в Топ 1% от най-добрите телекоми в света. 
 
Портфолиото от услуги на Нетера включва: 

• Напълно управляван бърз и сигурен интернет достъп с поддръжка 24 * 7, международна свързаност и телекомуникационна инфраструктура 

• Дейта център услуги в 4 собствени центрове за данни, клас Tier III - sdc.bg 
• Управлявани ИТ услуги, сървъри под наем и гъвкави облачни услуги - Neterra.Cloud 
• Защита от DDoS атаки 

• Глобална платформа за обмен на данни  - NetIX.net 

• Сателитни услуги - София и Тракия телепорт 

• IPTV и платформа за разпространение на аудио-видео съдържание - Neterra.TV 

• GPS система за проследяване на превозни средства  - NetFleet.bg 

За NetIX:

Нетикс е глобална платформа за свързаност и обмен на данни от ново поколение. Тя ускорява интернет и свързва създателите на съдържание с потребителите по-бързо, по-изгодно и по-директно от всякога.

Мрежата на Нетикс достига до над 220 глобални центрове за данни в повече от 65 държави по света. Трафикът ѝ достига ежедневни пикове от над 3Tbs. Платформата дава на своите членове директна връзка и достъп до съдържание от над 10 000 мрежи и над 35 платформи за обмен на трафик.

Сред участниците в NetIX са доставчици на интернет, радио- и телевизионни оператори, телекомуникационни оператори и платформи за разпространение на съдържание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.