• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

От Европа до Бразилия за 60 милисекунди през NetIX на Нетера

 От Европа до Бразилия за 60 милисекунди през NetIX на Нетера

/КРОСС/ Инженерите на Нетера осигуриха най-бързата връзка между Бразилия и Европа, като използваха NetIX – глобална платформа за обмен на данни, свързаност и пиъринг. Трафикът минава през оптичния подводен кабел с висок капацитет и ниски времезакъснения на EllaLink. Той свързва директно Латинска Америка и Европа.

С тази инвестиция Нетера помага на бизнеса да разширява мрежите си, да подобрява скоростта на връзките си и да се конкурира успешно на глобалните пазари.

Бразилските мрежи могат да се свързват с Европа през NetIX за рекордно време от Сао Пауло, Форталеза и Рио де Жанейро, като до първите европейски точки на присъствие в Мадрид и Марсилия трафикът достига с почти светлинна скорост.

Невен Дилков, основател и управител на NetIX и Нетера, коментира: „Развълнувани сме, че сме от първите платформи в света, които използват капацитета на EllaLink. Тази връзка от 60 милисекунди през Атлантическия океан е голямо постижение – чрез нея ще помогнем на бизнеса да постига повече и да намали закъсненията в своята мрежа“.

 „Ентусиазмът в Южна Америка за активирането на трасето през EllaLink е огромен! NetIX се превръща в много атрактивен доставчик на услуги в Бразилия, Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили, след като комбинира услугите си за глобален интернет обмен, свързаност и пиъринг с високоскоростната връзка на EllaLink”, допълва Фабрицио Коста, регионален директор на NetIX за Южна Америка.

EllaLink подобрява свързаността и намалява времезакъснението на интернет трафика между Европа и Бразилия с 50%. Подводна кабелна система с дължина 9 334 км съкращава досегашния път на данните през Северна Америка.

EllaLink свързва големите центрове за данни на Сао Пауло, Рио де Жанейро и Форталеза с Лисабон, Мадрид и Марсилия. Трасето има капацитет за пренос до 100 Tbps интернет трафик от всякакъв вид – от телекомуникационни оператори, през академични и научни общности, здравеопазване, банки, финанси и други сектори на бизнеса.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.