• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Николай Николов: Двата пожара над Рилския манастир са погасени категорично

Николай Николов:  Двата пожара над Рилския манастир са погасени категорично

/КРОСС/ Двата пожара над Рилския манастир са погасени категорично. Продължават да дежурят екипи. Това каза директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

В резултат на пожара са унищожени около 10 декара гора и около 500 декара сухи треви и храсти. Причината за пожарите над Рилския манастир е мълния. „Този пожар сега на практика на 90 процента преповтаря пожарите от преди 8 години в същия район. За щастие нашите момчета познават вече района. Бяха направени пътища, които използвахме при гасенето на пламъците сега", обясни главен комисар Николов.

Само от началото на годината в ГДПБЗН са регистрирани над 20 хиляди произшествия, от които 15 хиляди са пожарите.

Пожароопасният сезон вече е обявен със заповед на областните управители. Особено внимание сега трябва да бъде насочено към опазване на реколтата, подчерта той. „Унищожаване на сухата тревна растителност е един бич, който все още продължава. На второ място - техниката, която е на полето, трябва да е безопасна. Всичко е свързано с човешката небрежност", заяви главен комисар Николов.

Социалните домове за възрастни хора и за деца са контролирани постоянно. Към края на миналата година статистиката отчита 1800 проверки, като в 305 от обектите са констатирани нарушения. „За радост, те не са толкова тежки, че да водят до прекратяване на дейността. Свързани са преди всичко с липсата на табели за евакуация, годни противопожарни уреди, проведени инструктажи. В повече от 90% от нашите предписания нещата са изпълнени, останалите контролираме", поясни директорът на ГДПБЗН.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да благодарим на Господ, че ни изпрати дъжд.

29.05.2022 14:49:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.