• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Деян Николов: „Възраждане“ ще даде отпор, ако правителството работи срещу интересите на страната

Деян Николов: „Възраждане“ ще даде отпор, ако правителството работи срещу интересите на страната

/КРОСС/ Записите от заседанието на Националния съвет на ПП не могат да бъдат подминати с лека ръка. Ставаме свидетели как една група хора се опитват да направят държавен преврат. Това каза депутатът от „Възраждане" Деян Николов в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Припомни, че само преди месец и половина „Продължаваме промяната" твърдо са заявявали, че при никакви обстоятелства няма да правят правителство с ГЕРБ.

„Няма нужда да бойкотираме новия кабинет, той се бойкотира сам. Това е може би едно от сериозните предателства в съвременната история на България. Това в момента е пълзящ преврат, опитват се очевидно да инсталират правителство в България", заяви Николов.

ПП ще бъдат „изядени" от ГЕРБ в рамките на следващите пет-шест месеца и ще понесат щети от коалиционното управление. ГЕРБ също ще понесат електорални загуби, смята той.

„Христо Иванов иска конституционна реформа, защото смята, че моделът „Борисов" и „Пеевски" е пагубен за държавата. И за да направи тази конституционна реформа, той сега ще направи коалиция с Борисов и Пеевски. Аз ли не разбирам нещата, само на мен ли ми изглежда абсурдно?!", коментира депутатът от „Възраждане".

Той посочи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е заплашен от санкции по „Магнитски" и затова е готов на всякакви отстъпки по време на тези преговори. „Продължаваме промяната" пък са готови да понесат огромни електорални щети, дори жертват политическата си формация, за да има правителство. „И в крайна сметка не е ясно какви са точно целите. Аз подозирам, че тук става въпрос за външнополитически цели. Американското посолство иска на всяка цена да инсталира правителство в България", коментира Деян Николов.

„Възраждане" ще даде отпор, ако парламентът и правителството работят срещу интересите на страната, заяви той. „В основата си на фундаментално ниво ситуацията е пределно ясна: едни хора, които нямат място в българската политика, които са готови да предадат държавата, трябва да бъдат изритани от там. По улиците трябва да има десетки хиляди българи, които са недоволни от ситуацията и го показват", каза Николов.

Той заяви, че в момента текат процеси на освобождаване на българската политика от чуждо влияние. Затова се развива и тази криза.

„Възраждане" води национално-освободителна война. Ние не се борим с една или друга пионка. Това е сблъсък с Американското посолство и с ЦРУ. В момента те имат нов губернатор, който управлява територията. Той е по-агресивен - както виждате, откакто е тук, нещата се случват малко по-динамично", обясни Деян Николов.

Подкрепата на законопроекта за отделянето на НСС от прокуратурата на „Възраждане" в парламента означава, че това е правилното решение в дългосрочен план, обясни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.