• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Деян Николов: Политиката на правителството през последните няколко месеца е всичко друго, но не и българска по отношение на отбраната

Деян Николов: Политиката на правителството през последните няколко месеца е всичко друго, но не и българска по отношение на отбраната

/КРОСС/ Политиката на правителството през последните няколко месеца е всичко друго, но не и българска по отношение на отбраната. Това каза кандидатът за кмет на столицата на „Възраждане" и общински съветник Деян Николов в предаването „Говори сега" по БНТ.

Вотът на недоверие е обявен от „Възраждане" още преди местните избори и той не е свързан с резултатите на партията, категоричен бе той.

„Това беше съвместно с БСП и беше вече решено, че няма как само БСП да го внесат - внасят го и трите партии и независимият кандидат. Защо, ако искаме Българската армия да бъде модернизирана, нямам анализ от какво точно има нужда Българската армия."

Според него, това което в момента се случва, не е в интерес на Българската армия, нито е част от национална стратегия за усилване на отбранителните способности.

„Изпразнихме военните си запаси в складовете, подарихме си БТР-ите, сега ще се купуват други много по-скъпи. Очевидно е, че лицето Тагаренко обслужва всякакви други интереси, но не и българските. Слушайки го да говори, това което прозирам в неговите думи едва ли не е, че ние се готвим за война", каза още Николов.

По думите му „Възраждане" има ръст на броя общински съветници в осем пъти в сравнение с последните местни избори.

Партията е внесла множество жалби за изборни нарушения, но те са били „замитани" от управляващите ПП-ДБ и ГЕРБ, заяви Николов. „Бяха купувани цели комисии, бяха пробити ОИК."

Николов заяви, че кандидатурата на Ваня Григорова е била издигната „с любезното съдействие" на опозицията в БСП - Сергей Станишев и БСП-София, които по думите му отдавна имат желание да работят с Борисов. „И като такава кандидатура това поставя някои сериозни въпроси - кой застана и беше гръб на тази кампания, кой я финансира и с колко я финансира. Най-вероятно през следващите месеци ще си проличи кой я финансира, но проектите в България се случват с любезното съдействие на едно посолство в България - Американското", коментира той.

Той бе категоричен, че Ваня Григорова не може да отклони гласове от „Възраждане" в евентуален бъдещ неин проект.

„Възраждане" е против увеличаване на местните данъци и такси. Ако събираемостта се повиши и се запушат дупките в бюджета, парите за столицата ще стигнат. „При едно добро управление, при добър, балансиран бюджет и при добра събираемост, при сегашните нива на данъците София може да се справя доста добре", смята Николов.

Работата в Столична община трябва да започне с актуализация на Общия устройствен план на града, преразглеждане на подробните планове, промени на наредби и искания към парламента за промяна на Закона за устройство на територията. „Всичко, което е в посока презастрояването в София да спре, ние ще го подкрепим. Друга тема, която е важна за нас, е чистотата."

БНТ, „Говори сега"

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.