• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Нинова: Задкулисието управлява държавата

Нинова: Задкулисието управлява държавата

/КРОСС/ Да си върнем държавността и да я подчиним в служба на народа, а не на задкулисието". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

В декларация от името на парламентарната група Нинова отправи нова порция критики към управляващите и засегна темата с обвиняеми бизнесмен Васил Божков и последните му публикации в социалните мрежи, които той прави от Обединените арабски емирства и чрез които се опитва да докаже, че му е упражняван натиск.

„В последните седмици сме заляти от записки, sms-и, джиратари, джиранти. Какво показва това? Правителството управлява не с видими решения на институциите, а с невидими записки между бизнесмени. Правителството управлява не с контрол върху Комисията по хазарта и НАП, а с „ценни указания" към девойки в тези държавни служби от министър на финансите. Докато ни обяснявахте как 20 млн. за деца с увреждания ще сринат бюджета и ги няма в държавата, виждаме, че едни 20 млн. са се размятали за финансиране на медии. Свобода на словото ли? Това изглежда илюзия в България!", заяви Нинова от парламентарната трибуна.

„Паралелната държава е обвила България в пашкул и я притиска до задушаване и изсмуква силите ѝ. От думи, ето я наяве. Виждате я последните седмици", допълни още тя.

Според Нинова управлението на премиера Бойко Борисов е нанесло различни вреди на страната, но най-голямата сред тях е обезсилването на институциите. „Днес задкулисието управлява държавата", категорична бе тя, призовавайки за пореден път министър-председателят да поеме политическа отговорност.

„Ако премиерът не е знаел какво се случва в държавата, той не е за този пост. Няма смисъл просто да го краси. Ако е знаел и не е взел мерки, той е съучастник. Днес той трябва да отговаря, а не поредният му бушон", каза още Корнелия Нинова.

Тя не пропусна да разкритикува и мерките на управляващите за преодоляване на икономическите последици от разпространението на COVID-19, които определи като „работа на парче" и следване на принципа „проба-грешка".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

https://fakti.bg/mnenia/475998-nai-uazvimoto-masto-ot-vsichki-zavisimosti-na-borisov-e-goranov

21.05.2020 00:00:56

Анонимен

Абе Нинова, Божков ви го каза - управлява ни хунта и посочи ролята на паяка. Имаше смелостта да го каже директно> Ти само завоалирани анализи правиш, защото част от хунтата е при вас. С герб играете една и съща роля-шум в ушите, прах в очите!

20.05.2020 21:22:36

Анонимен

Гласувал съм винаги за ГЕРБ.Но вече няма да гласувам,ще си гледам пенсийката.Борисов в момента действително е абдикирал от задълженията си като премиер.Мисли как да спаси Левски,отбор с десетки милиони задължения.Само притиска "бизнесмените" да дават на Левски.Нищо против Левски,но за ББ това е фикс идея.Корона вирус,пенсионери ,северозападнала България.ББ се занимава с глупости.

20.05.2020 18:54:06

Безпартиен

Много точна оценка на ситуацията в България и правилен извод - за да има отново държава трябва Боко и шайката да отидат там, където им е мястото.

20.05.2020 15:33:49

Анонимен

Права сте г-жо Нинова,но приятелите на мафията от вашата партия ще ви предадат!

20.05.2020 14:33:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.