• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Иван Ченчев: Нинова има подкрепата на БСП и това се доказа на Конгреса

Иван Ченчев: Нинова има подкрепата на БСП и това се доказа на Конгреса

/КРОСС/ „За мен беше очаквано Конгресът да не приеме оставката на Корнелия Нинова поради няколко причини. Миналият Конгрес също го потвърди, тогава гласуването беше горе-долу същото, защото тогава имаше отново сърдити, които не попаднаха в състава на Националния съвет. Близо 500 подписа на делегати бяха събрани да не констатират оставката на  Корнелия Нинова, в нейна подкрепа и това е поради 2 основи изключително важни причини. Първата е, че партията има своя програма, която е гласувана от Конгреса и втората е, че в момента БСП е в управлението.“ Това заяви народният представител от БСП Иван Ченчев в ефира на България он еър като допълни, че Конгресът е най-висшият орган на партията, той взема решенията и затова не може да има каквито и да е тълкувания и дискусии.

В предаването “България сутрин“ той обясни, че в ситуация на пандемична обстановка да правиш вътрешнопартийна кампания за пряк избор би било изключително трудно. Другото което е, Корнелия Нинова е вицепремиер и министър и в момента, на фона на всички кризи в страната, да се провежда вътрешнопартиен избор също не е особено подходящо.

Ченчев обясни, че Корнелия Нинова е понесла своято отговорност от резултата на изборите като е подала оставка си, така че този акт е направен и допълни, че когато най-висшият орган на партията ти каже, че трябва да останеш и да си носиш лидерството, просто оставаш.

„Опозицията искаше Конгрес на всяка цена, тя постоянно говореше за него и преди миналия Конгрес. И два пъти се получават тези резултати. В момента слушаме какво ли не, но по този начин да обиждаш делегати на Конгреса, не стои добре. Техните тези и теории вече изпаднаха в тотален крах“, коментира още той.

“Едни и същи хора плашат с разцепване. В ядрото на БСП няма разцепление. Ядрото на БСП са нашите членове. Там долу няма никакво разцепление, всеки си знае мястото и работата. Различните мнения никой не ги е спрял. Напротив, БСП  с това ръководство е най-демократичната партия, където всеки може да си каже мнението. Имаше една целувка на Орлов мост. Не съм чул Станишев да пита Националния съвет дали да се целува с Местан. Ако има вождизъм, защо той тогава извърши серия от действия? Докато Нинова непрекъснато на Национален съвет поставя въпросите в партията", заяви социалистът.

„Партията имаше нужда да е в управлението след толкова години в опозиция, за да си реализира политиките, които показват, че БСП като партия е най-солидната и има най-стойностните предложения“, обясни той. По думите му това се вижда и в бюджета, който за първи път в историята на Прехода ще бъде увеличен с 30% в сектор “социални дейности“. Той обясни, че при отпускането на тези средства е много важен контролът и допълни: „Това, което изнесе Нинова в парламента за язоворите е чудовищно, ужасяващи кражби. В България има 6844, от които ГЕРБ определят за изключително опасни 419 и отпускат за ремонт 0.5 млрд. лв. и ремонтират само един язовир.“

Депутатът от левицата обясни, че в БСП има много млади хора, за което Нинова е била отново упреквана. „Аз познавам младите в БСП, те са страхотни. Млади има и то благодарение най-вече на това ръководство, което спря вечните депутати, наложи мандатност и даде път на младите. Вижте евродепутата Петър Витанов, вижте самия Крум Зарков, евродепутата Цветелина Пенкова“, коментира Иван Ченчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ванка,като я харесваш толкова другарката Нинова ще ти я подарим за рождения ден !

26.01.2022 06:21:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.