• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Вицепремиерът Нинова: Колективните искове за обезщетения ще са безплатни за потребителите

 Вицепремиерът Нинова: Колективните искове за обезщетения ще са безплатни за потребителите

/КРОСС/ Министерството на икономиката и индустрията представи Закон за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите. Това стана по време на среща на министър Корнелия Нинова, зам.-министър Димитър Маргаритов и председателя на КЗП Иван Френкев с представители на неправителствени организации в областта на потребителската защита.

„Вместо всеки да търси обезщетение сам, да плаща такси и да наема адвокат, сега вече ще има възможност КЗП или потребителските организации да водят колективни искове от името на много хора и те ще бъдат безплатни за тях“, каза министър Нинова и допълни: „Във всяко наше действие работим за хората“.

Зам.-министър Маргаритов апелира към потребителските организации за съвместно сътрудничество на всички етапи до приемането му, за да е налице максимално прецизиране и усъвършенстване на текстовете.

„Изведохме потребителските проблеми в абсолютен приоритет за екипа на Министерството на икономиката и индустрията“, каза още министър Нинова.

От страна на неправителствените организации бе поставен въпросът за организирането на съвместна инициатива между тях, Министерството на икономиката и Комисия за защита на потребителите (КЗП), която да засегне и разработи темата за „енергийно бедния“ потребител.

Представителите на неправителствените организации благодариха на министър Нинова и екипа й, че за толкова кратко време са успели да изготвят законопроекта и адмирираха желанието и усилията им в тази посока.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.