• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Националният съвет на БСП заседава

Националният съвет на БСП заседава

/КРОСС/ Националният съвет на БСП обсъжда обща позиция относно приоритетите при преговори за подкрепа на ново правителство. В дневния ред на пленума се предвижда да бъде представен и доклад за резултатите от парламентарните избори, както и анализ на кампанията и мерки за действия, които е необходимо да предприеме левицата. Темата за евентуалната оставка на лидера Корнелия Нинова не е включена в дневния ред.

Пленумът обаче започна под обсада и с викове "оставка". Пред сградата на „Позитано" 20 се събраха протестиращи срещу Нинова, съобщава БНР.

Николай Добрев коментира:

„Път на разделението, по който ни води Нинова, и ниските резултати или тръгваме по друг път, пътят на единството в БСП. В това е била винаги силна партията. Дори не е актуален днес въпросът за нейната оставка. Въпросът е за оставането на БСП в политическия живот".

„Затова сме тук - да поискаме конгрес и да се поеме политическа отговорност за тежкия изборен резултат на последните избори", каза Весела Лечева.

Противоположните мнения:

„Дошли са по-голямата част от тези другари, не са гласувани в Националния съвет с едно-две изключения. Освен това, е добре някой от тях да ги питате къде работят, тъй като не е добре, когато един човек работи само в партията, а няма професия. И когато няма място в партията, той е недоволен", коменитира Румен Гечев.

„Тази оставка не е искана от вчера или от днес, няколко недоволни партийни другари я искат от няколко години. Проблемът е, че в момента те саботират не само БСП, а и изобщо развитието на държавата".

Заседанието на НС на БСП е съвместно с коалиционните партньори, народните представители от парламентарната група на "БСП за България" и членовете на предизборния щаб. То идва идва след вчерашните консултации между парламентарната група на социалистите и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", приключили с общи приоритети, но и със съществени разминавания по данъчната политика, преизчисляването на пенсиите и евентуалните приватизации.

Лидерът Корнелия Нинова определи резултата като "първа добра крачка към разговори и диалог за намиране на съгласие за съставяне на правителство".

Националният съвет на БСП обаче трябва колективно да приеме съвместна позиция относно приоритетите за водене на преговори с парламентарно представените партии и политическите действия при евентуално възлагане на проучвателен мандат за съставяне на правителство. Социалистите са категорични, че няма да отстъпят от своите приоритети за едно бъдещо управление, сред които е причисляването на пенсиите:

"Ние настояваме това да стане бързо, сега с актуализация на бюджета още тази година, за да помогнем на възрастните хора веднага. Не сме по Македония и Истанбулската конвенция", каза Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Голямо БРАВО на седесарката Нинова, че направи БСП треторазрядна политическа сила.

25.07.2021 16:22:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.