• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Корнелия Нинова: Имунната система на партията сработи

Корнелия Нинова: Имунната система на партията сработи

Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се взимат от БСП

/КРОСС/ „БСП е истинският носител на леви политики, защото всичко, което се налага да се прави за преодоляване на последиците от коронакризата, ние предлагаме от няколко години. То обаче беше отхвърляно, а сега е реален процес. Сега се говори за ролята на държавата в икономиката.Правят се държавни компании, национализират се компании. Само преди 4 години ние предлагахме държавата да закупи ЧЕЗ. БСП е автентичният носител на лявото." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. Тя подчерта, че левицата подкрепя идеята за държавни бензиностанции, но остава с резерви за изпълнението й.
"След здравния проблем обаче, както се вижда, идва по-тежкият в икономически и социален план. Виждате и недоволството, което се надига както в България, така и в Европа", каза Нинова. Тя цитира проучване на Европейския парламент, което показва, че България е в едно от най-тежкото положение във връзка със загуба на работни места, ниски доходи и огромни дългове, които българите имат да плащат. Нинова изтъкна, че левицата от години настоява да се защити националното производство, както и за нов модел в здравеопазването. По думите й в кризата си е проличало, че държавните и общинските болници са грабнакът на здравеопазването. Тя изрази надежда, че един ден те няма да бъдат търговски дружества.
„Данъчната реформа, която се обсъжда сега, е внасяна четири пъти от нас - предлагаме премахване на плоския данък и въвеждане на прогресивен. По време на кризата богатите станаха по-богати, а бедните - по-бедни, неравенствата се задълбочиха. Чрез данъчната политика могат да се намалят неравенствата между богати и бедни" , категорична е Нинова.
По повод избора на председател на БСП, тя коментира: „Датата на избора е 26 септември." На въпрос за кандидатурата на Кирил Добрев и дали това не е театър между двамата, Нинова заяви: "Не участвам в театри. За първи път на този избор ще гласуват всички членове на партията. Всички са добре дошли с програма и идеи- и нека хората да изберат". По думите й вътрешните противоречия, които напоследък стават публични, вредят на имиджа на БСП и е редно въпросите да се обсъждат на партийните форуми на партията.
„Здравият разум надделя, имунната система на партията проработи", изтъкна Нинова. Тя отбеляза, че в последните седмици върви кампания срещу БСП. "Политическите ни опоненти, т.нар. вътрешна опозиция и публични говорители повтарят едни и същи думи. Личи, че общ център ги изработва", каза Нинова. Тя каза още, че в петък се е взело решение от Националния съвет да продължи процесът на избор, а именно - отчетно-изборните конференции, избор на председател, конгрес. „Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се вземат от БСП, а не от външни сили", заключи Нинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.