• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Корнелия Нинова: Най-добре е изборите да бъдат на 9 юни 2 в 1

Корнелия Нинова: Най-добре е изборите да бъдат на 9 юни 2 в 1

/КРОСС/ „Най-добре е изборите да бъдат на 9 юни 2 в 1. Призоваваме президента да не бави процедурата, за да спестим 100 млн. лв. и да не разкарваме хората два пъти до урните, защото това е почти сигурна гаранция за ниска активност".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в кулоарите на Народното събрание.

Според нея връчването и връщането веднага на третия мандат от „Има такъв народ" е логично действие, защото  този парламент е изчерпан и не може да се състави мнозинство, което да излъчи правителство.

"Това, че не го получихме ние също е логично и естествено, защото предварително заявихме, че не го желаем. Президентът се съобрази с това наше мнение", посочи Нинова.

Лидерът на БСП изрази учудване от призива на Бойко Борисов Росен Желязков и Димитър Главчев да не бъдат посочвани за служебен министър-председател, тъй като ГЕРБ са подкрепили конституционните промени, включително списъка с кандидати за служебен премиер.

„ГЕРБ знаеха, че г-н Желязков и г-н Главчев са от ГЕРБ и са на тези позиции, които са в този списък, но гласуваха „за", сега Борисов казва „недейте", но това е типично за него - сутрин и вечер да си сменя позицията", коментира Нинова.

На въпрос дали е възможно да се стигне до конституционна криза при съставянето на служебния кабинет, тя отговори: „Тази Конституция и този списък е приет от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. „БСП за България" гласувахме „против" тези конституционни промени и сто пъти обяснихме колко са вредни и че може да стане проблем. Не очакваме конституционна криза, а разум.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.