• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Уникалната електрическа инициатива Pole to Pole на Nissan премина Екватора

Уникалната електрическа инициатива Pole to Pole на Nissan премина Екватора

/КРОСС/ Nissan обяви, че след изминати повече от 20 000 километра, участниците в първата по рода си изцяло електрическа инициатива Pole to Pole са преминали Екватора.

Основни действащи лица в уникалното мероприятие са приключенците Крис и Джули Рамзи, както и специално подготвена версия на 100% електрическия модел Ariya на Nissan. Пред тях сега предстои предизвикателството на Южното полукълбо по пътя им към Южния полюс, който имат за цел да достигнат до края на годината.

"Със своя подготвен за експедиции Nissan Ariya, двойката досега е изминала повече от 20 000 км, пресичайки предизвикателния лед на Арктически море, топящи се канадски ледени пътища и изследвайки Северна и Централна Америка, преди да достигне линията на екватора в Кито, Еквадор", споделят от Nissan.

Основната цел, която са си поставили от Nissan с Pole to Pole е това да се превърне във върховото предизвикателство, на което може да бъде подложен един изцяло електрически автомобил, като в същото време се подпомогне ускоряването на възприемането на този вид решение за мобилност.

Модификациите по доработената версия на Nissan Ariya са били целенасочено минимални, като такива липсват изцяло по отношение на батерията и задвижването на електромобила, а очевидни корекции и подобрения са нанесени по окачването и калниците на колата, както и по багажника на тавана, който е оборудван с отделение за пускане на дрон.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.