• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Сергей Шойгу: Русия няма нито геополитически, нито военен интерес да напада страните от НАТО

Сергей Шойгу: Русия няма нито геополитически, нито военен интерес да напада страните от НАТО

/КРОСС/ Русия никога не е заплашвала НАТО, тъй като няма нито геополитически, нито военен интерес да напада страните от Алианса. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на среща с колегите си от страните членки на Шанхайската организация за сътрудничество в казахстанската столица Астана, съобщава ТАСС.

Той обвини Запада в подготовка на украински диверсии срещу руска територия, предупреди за възможните "катастрофални последици", които могат да възникнат от обстрела на Киев на Запорожката атомна електроцентрала и повтори, че всички цели на специалната военна операция ще бъдат изпълнени.

По негови думи Вашингтон е създал конфликта в Украйна и сега умишлено полага усилия да го изостри.

"Почти ежедневно, с мълчаливото съгласие на Запада, Киев използва оръжията, които получава, за да нанесе щети на гражданската инфраструктура на Руската федерация", отбеляза министърът.

Той бе категоричен, че западните съветници са "пряко ангажирани" в планирането на украински атаки срещу руска територия.

"Руските въоръжени сили продължават ефективното провеждане на специалната военна операция. Всички нейни цели ще бъдат изпълнени", увери Шойгу.

Продължаващите удари на Киев по Запорожката АЕЦ той определи като "отделна грижа", тъй като те могат "да доведат до катастрофални последици".

Относно терористичната атака в Крокус Сити Хол той заяви, че следите "водят и към Украйна".

"Всички отговорни със сигурност ще бъдат наказани. Това е само въпрос на време", подчерта Шойгу.

Русия никога не е планирала да атакува страните от НАТО и винаги е полагала "колкото е възможно повече усилия, за да запази стратегическата стабилност и баланса на силите в света, увери министърът.

"Руската федерация никога не е заплашвала НАТО. Ние нямаме нито геополитически, нито военни интереси да атакуваме страните от Алианса", изтъкна той.

НАТО, напротив, се приближи до границите на Русия и създаде заплахи за сигурността на Москва. "Не ние отидохме при тях - те дойдоха при нас. Това отново показва, че не можем да вярваме на западняците. Сега те ни упрекват, че ако Русия не бъде спряна в Украйна, ние уж ще атакуваме страните от Алианса", възмути се Шойгу.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ewiak Ryszard

Засега няма причина за паника. Глобалната ядрена война (това ще бъде изпълнение на знамението на Исус) ще започне с етнически конфликт: "Защото ще се повдигне народ против народ", след това царство против царство (Матей 24:7) В Книгата на пророк Даниил четем: "И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [това означава също войни и размирици. (Лука 21:9) Русия отново ще има военни бази в чужбина. Ще се срине не само еврозоната, но и ЕС и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат към военен съюз с Русия]. И ще влезе на юг [това ще бъде началото на глобална ядрена война], но няма да бъде като преди и като след това [тези военни действия няма да доведат до ядрена война. Тази война ще започне едва след завръщането на северния цар]." (11:28,29) И едва тогава ще се стигне до намеса на САЩ и световна ядрена война. (Даниил 11:30) Това ще бъде взаимно клане с помощта на могъщ меч. (Откровение 6:4) Какво означава това? Исус обясни: "неща страшни [φοβητρα] както [τε] и [και] извънредни (свързани с необичайни явления) [σημεια] от [απ] небето [ουρανου] мощни [μεγαλα] ще има [εσται]." (Лука 21:11) Именно поради това ще има значителни тресения по дължината и ширината на регионите, недостиг на храна и епидемии. Някои древни ръкописи съдържат думите "και χειμωνες" - "и студове". Превод на арамейски Пешита: "וסתוא רורבא נהוון" - "и ще има големи студове" (днес я наричаме "ядрена зима"). В Марк 13:8 също има думи на Исус: "και ταραχαι" - "и безпорядъци" (да съществува огромен обществен хаос, липса на обществен ред). Това няма да бъде Армагедон. Но всичко това ще бъде "начало на родилни болки". (Матей 24:8) Това също е само началото на "Господния ден" - времето на Божия съд. (Откровение 1:10) Това няма да се случи скоро, но по внезапен начин [εν ταχει]. (Откровение 1:1) Все още има време да се помирим с Бога.

27.04.2024 14:25:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.