• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Типсаревич: Разболя се Григор, а обиждат Новак

Типсаревич: Разболя се Григор, а обиждат Новак

/КРОСС/ Сръбският тенисист Янко Типсаревич защити своя сънародник Новак Джокович заради случаите с коронавирус на неговия „Адрия Тур”.

Бившият №8 в света организира паралелен демонстративен турнир с този на Ноле в Белград, който нарече Източноевропейско първенство. В него се включиха българите Димитър Кузманов и Александър Лазаров, а след втората седмица положителни проби за Covid-19 дадоха други участници - Матей Шабанов (Хърв) и Томислав Бъркич (БиХ). Кузманов игра и победи Бъркич, но тестът на национала ни е отрицателен.

„Всички, които нападат Новак, са лицемери – избухна Типсаревич пред „Спортклуб”. – Вижте препълнените плажове в Англия, футболистите на Ливърпул, които празнуват и се прегръщат. Някой се е заразил в Бунделигата, седи си вкъщи и всички са спокойни. А за нас като че ли са създадени други правила. Разболя се Димитров, а обиждат Новак. Да видим, когато на US Open, започнат случаи с коронавирус, дали пак ще обиждате Джокович? Там ще има 700 играчи. Всички ли ще ги тествате? Или пак новак ще ви е виновен?”.

Относно турнира в своята академия, Янко коментира: „Препоръчах на всички тенисисти да се тестват, а ако се чувстват зле, да се обърнат към лекар. Всички мъже вече си заминаха, сега ще играят жените. Аз също дадох проба, а сътрудниците ми се тестваха по няколко пъти. Грижим се за безопасността, но не можем да контролираме всички. Някои момчета се разхождат в центъра и после се връщат да играят. Трябва самите те да бъдат по-отговорни”.

Турнира вече отказа френската звезда от сръбски произход Кристина Младенович. "Благодаря за поканата. Сигурна съм, че организаторите се опитват да подсигурят нашата безопасност, но последните събития показват, че да пътуваш и играеш все още е опасно. Надявам се, че един ден ще играя в Сърбия”, написа в Инстаграм Кики, която миналия сезон оглави ранглистата на двойки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.