• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Патриарх Неофит: Нека учебната година бъде здрава и успешна, мирна и благословена

Патриарх Неофит: Нека учебната година бъде здрава и успешна, мирна и благословена

/КРОСС/ Българският патриарх Неофит отправи приветствие към учителите и учениците за началото на новата учебна година.

"Възлюбени в Господа братя и сестри, скъпи ученици, с архипастирска любов и всесърдечни благопожелания приветстваме всички вас - учители, ученици и служители в администрацията на българските училища, с началото на новата учебна година, като молитвено изпросваме от Всеподателя Бога тя да бъде здрава и успешна, мирна и благословена за вас и вашите семейства. Нека Всемилостивият Бог да благоволи над вас и над цялото ни общество в тези дни и месеци на кризи и изпитания, да укрепва народа ни и особено децата и младежите, които са нашето бъдеще", пожелава Негово светейшество.

В своята хилядолетна история православният български народ е засвидетелствал нееднократно любовта и отдадеността си на делото на книжовността и образованието, в които е виждал здрава основа и залог за своето преуспяване, духовно и морално здраве и благоденствие. Вярваме, че това ще продължи да бъде така и занапред, тъй като всички ние днес градим върху основи и традиции, които са здраво вградени в народния дух, заявява патриарх Неофит.

Той пожелава: "Нека временните изпитания, през които преминаваме като народ и общество, да не обезсърчават и да не разколебават никого в усърдното преподаване и усвояване на знанието. Бог допуска изпитанията не за да ни наказва, а за да ни укрепи и утвърди още повече чрез тях в нашия път и подвиг".

"Да бъде благословено началото на новата учебна година! По молитвите и небесното застъпничество на Пресвета Богородица и на всички, просияли в светостта Свои угодници, Бог да милва и спасява всички нас! На добър час!", отправя благослов в своето приветствие за новата учебна година българският патриарх Неофит.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Къде беше БПЦ да защити политическите емигранти?

ПРОСТО ЕДИН ИБРИКЧИЯ….. 15.09.2020 Европа започват да си отваря очите за положението в България и престъпленията на авера на патриарх Неофит. Омертата вече е нарушена и лакеят на танте Меркел е оставен извън чадъра на комфорта – и политически и медийно. Авторитетни европейски издания започват публикации, от които става пределно ясно, че България е управлявана от бандит, който освен това е страхлив и мекушав към всяка заплаха и по-силните на деня. На турски има една много описателна дума – ибрикчия, която идеално пасва на първия ни държавен и партиен ръководител. Това, което той направи за Ердоган, е точно ибрикчийство, на български – гъзомийничество. Ама то, Онуй, е свикнало, още когато е било момче за всичко на мафията. В цял свят гонените по политически причини получават убежище. Поне докато съдът се произнесе, а Борисов незабавно предаде на Ердоган привържениците на Гюлен, които бяха потърсили убежище в България. Грозна и долна постъпка, която дори васали биха се замислили дали да направят. Предаде едни офицери на Ердоган, с пълното съзнание какво ще им се случи. Но Онуй си гледа само личният интерес и инвестициите в Турция. Правото и човешките права дори не го засягат. Той е над тия неща. Ибрикчията на Европа. Лакей на господарите си. Продажник на народа си. Страхлив бандит, от когото дори господарите му се гнусят. Страхливец, който дори няма достойнството да се оттегли, а се е вкопчил като удавник във властта, докато под прозорците народът го нарича мутра и тулуп. Въпрос на национално достойнство и чест е този ибрикчия да бъде въдворен там, където уменията му ще се оценят – при бай Ставри в ЦСЗ! адв.Елена Гунчева

15.09.2020 15:17:47

Безбожници

Този Неофит е подлога на хунтата ГРОБ и лично на Мутрата, а синода се е превърнал в част от мафията. Срам за БПЦ, която навремето бе начело на народа и се бореше срещу ГЕСТАПО за да спаси евреите у нас, а днес е част от задкулисието.

15.09.2020 14:40:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.