• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Борисов: Магазините и аптеките ще работят, други изключения няма да се допускат (обновена)

Борисов: Магазините и аптеките ще работят, други изключения няма да се допускат (обновена)

Срокът за издаване на лични карти е удължен с 6 месеца, тел. 112 обяснява мерките

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов предупреди, че властите няма да толерират нарушения на режима на извънредно положение, наложен с решение на Народното събрание заради мерките, свързани с ограниченията, свързани с необходимостта от ограничаването на разпространението на коронавируса.

Премиерът посочи на нарочен брифинг, че някои увеселителни заведения и за обществено хранене се опитват да заобикалят забраните, представяйки работата си като частни партита, но това е нарушение на режима.

Борисов потвърди, че аптеките, супермаркетите и дрогериите остават отворени и засега няма да бъдат ограничавани.

Предстои Министерството на здравеопазването да даде разяснения за условията, при които търговските обекти ще работят в условията на извънредно положение.

Удължаваме с 6 месеца срока за издаване на лични документи, за да няма струпвания. Протоколите за скъпите лекарства се удължават с 12 месеца. Решенията за ТЕЛК се удължават до края на месец май. Ако има струпване на хора около касите, съответният магазин ще бъде затворен принудително. Веригите за бързо хранене могат да работят само, ако човек иска да си купи храна за вкъщи. РЗИ и МВР ще следят за контрола. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет.

„Целта на приетите извънредни мерки е да не позволяваме струпването на хора на определени места. Това е единствената мярка, която в световен мащаб е доказана, че работи срещу коронавируса".

„Колкото повече намалим движението на хора, толкова по-силно ще намалим разпространението на заразата. Статистиката показва, че има все повече излекувани. Светът предприема спешни мерки. Няма нищо по-различно от това, което сме въвели. Призовавам към самодисциплина", категоричен е Борисов.

„Надявам се двете седмици, които сме дали като срок, да дадат резултат и да облекчим ситуацията. Парламентът е готов да гласува всичко необходимо, което е за доброто на хората", подчерта премиерът Борисов.

"Правя следните препоръки - кметовете да бъдат много внимателни със затварянето на пазарите. Второто много важно - от 17 часа днес на тел. 112 може да се задават въпроси за заповедта на Министерство на здравеопазването. 4 души ще седят на телефоните, за да може да се отговаря на хората", обясни още Борисов.

"Разчитаме на добросъвестността на търговците. Нека не правят опити за спекула, защото това ще бъде прекратено. Зависи много от всеки един от нас мерките да дадат резултат... Да си дадем тези две седмици. Готови сме да отреагираме във всяка една ситуация. Ако е необходимо ще затегнем мерките ", заяви Борисов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

тоя дебел боклук на всеки два часа си сменя нарежданията, егати и миризливия пълководец...

15.03.2020 00:03:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.