• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Доц. Кунчев: Следващите 2-3 седмици са последният връх, който трябва да минем

Доц. Кунчев: Следващите 2-3 седмици са последният връх, който трябва да минем

/КРОСС/ Това е последният връх, който трябва да минем - в следващите 2-3 седмици, след което се надявам да има един дълъг светъл период през пролетта и лятото, както беше миналата година, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Общо взето прогнозите на учените са, че в началото на 2022 година проблемът ковид няма да е изобщо изчезнал, а ще се превърне в един респираторен вирус, с който ще се срещаме есенно-зимния сезон, но няма да е страшен и няма да умираме масово от него, допълни доцентът.

По думите му, в момента данните са лоши, увеличението е значително, но от друга страна това не е изненада, защото в Европа същото се наблюдава от около месец. Там около 60% от случаите са английски вариант на коронавируса.

Доц. Кунчев обясни, че на този етап е по-добре мерките да са локални, защото разликите са много големи. Спирането на плановия прием в болниците се е наложило заради нуждата от легла.

По отношение на отварянето на ресторантите и заведенията, доцентът беше категоричен, че рискът там е сравним с риска в офиса, в автобуса или в магазина.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Писна ми от тоя и подобните му. Отврат!!! Грам здравеопазване нямаме, та точно тоя ли да го слушам.

07.03.2021 18:02:59

Анонимен

Всяка година през пролетта се увеличават смъртните случаи по всякаква причина (напр. поради недостиг на витамини и лошо хранене през зимния сезон, слабото слънце, което поражда депресия и др.). Тази година ще го отдадем на Ковид19, че да поуплашим народа.

07.03.2021 08:23:50

Анонимен

Кунчев, ти от къде знаеш бе келеш жалък ? Доколкото е известно те вирусите такава информация не дават. Или ти си специален и си комуникираш с тях нещастна твар.

07.03.2021 00:22:11

Анонимен

Кунчев, и ти спокоен ден няма да видиш, матро!

06.03.2021 17:09:24

Анонимен

Хайде, ние ще катерим върха, интересно е обаче, вие какво правите че да помогнете. Не обезпечавате с легла, не сте в състояние да се организирате, създавате хаос с неефективни и необмислени заповеди, не обезпечавате и необходимите ваксини, да не говорим за избор. Ха кажете, какво точно правите, не като прогноза, усилие или всяване на паника, а като ефективен, измерим и подкрепен с проверяеми данни резултат?

06.03.2021 11:25:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.