• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Екатерина Захариева: Следващата финансова рамка ще бъде т. нар. план „Маршал”

Екатерина Захариева: Следващата финансова рамка ще бъде т. нар. план „Маршал”

/КРОСС/  „Световната икономика е свързана. Нашата икономика е изключително транспортно ориентирана и няма как да си мислим, че дори и да излезем сравнително бързо от това предизвикателство и тази криза, няма да има отражение в икономиката”, каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариев.

„Всички сме притеснени, никой не си мисли, че тази пандемия, световна, няма да се отрази на икономиката. И точно затова и две мерки са насочени в две посоки, в две линии са насочени усилията на всичките правителства, и на ЕС, включително и на нашето.

Първата, най-важната и най-спешната е справяне с директното предизвикателство на заболяването, опазване на живота и здравето на населението.

И вторият е справяне с икономическите предизвикателства, максимални усилия за запазване на работните места. И това са мерки, които българското правителство взе и обяви още преди седмица. Те са в няколко етапа. Едните са по време на най-тежките ограничения. Следващите ще бъдат, след като се поразхлабят мерките, по-дългосрочни. Ние започваме пренастройване изцяло на следващата бюджетна финансова рамка на ЕС. Те вече са поставили задача, екипите работят в комисията. Следващата финансова рамка ще бъде т. нар. план „Маршал”.

Той ще бъде насочен преди всичко към изправяне икономиката отново на крака, отново към растеж”, коментира Захариева.

„Бюджетът на ЕС е един. В момент на криза най-адекватното нещо е тези програми да се насочат към предизвикателствата и методи и програми за преодоляване на тази криза. За България е 812 млн. евро от програмите. Комисията много бързо и адекватно реагира и предостави, т. е. за програми на правителството за мерки, свързани с борбата с коронавируса”, каза още Екатерина Захариева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кой ли й обръща внимание на тая пазарджишка руспия. Освен разбира се лично изпратените от нея и Тиквун абсолютни бандити и подсъдими за генерални консули в Мюнхен, Милано, Валенсия, Солун, Рамала, Санкт Петербург.

04.04.2020 15:01:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.