• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

НЗОК е дала над 700 000 лв. за лечение на болни от коронавирус

НЗОК е дала над 700 000 лв. за лечение на болни от коронавирус

/КРОСС/ Над 700 000 лева е платила НЗОК за лечение на болните от коронавируса у нас до този момент. Това каза пред БНР проф. Петко Салчев, управител на НЗОК. Той посочи, че в момента се сключват договори с лаборатории и ще започне заплащането на тестовете за коронавирус, определени от РЗИ:

Над 700 000 лева е платила НЗОК за лечение на болните от коронавируса у нас до този момент. Това каза пред БНР проф. Петко Салчев, управител на НЗОК. Той посочи, че в момента се сключват договори с лаборатории и ще започне заплащането на тестовете за коронавирус, определени от РЗИ:

„За тестовете, които ще бъдат определяни, свързани с епидемичната обстановка, са отделени 6 млн. лева. Това ще е средно по 2200 теста на ден. Бързите тестове не се заплащат от НЗОК". С около 25% е бил намален обемът на дейността на болниците през изминалия месец, а за този месец се очаква спадът в обема да е около 30%. Салчев допълни: „Приходите от здравни вноски не показват намаление за последните два месеца... В разходите се движим в нормите, определени в Закона за бюджета". Никой не е благодарил на министъра на здравеопазването и на неговия екип, че успяха в тази ситуация да предприемат необходимите мерки, за да защитят здравето на хората, смята професорът:

„Не можем да занулим заболяването. В течение на времето болните с коронавируса ще се появяват и ще изчезват. Пик на заболяването, който да окаже влияние върху здравната система, не се очаква".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Елена Гунчева

Изследване на „Алфа рисърч“ днес показвало 60 % одобрение за генерал Годжи. Според мен липсват едни 20 %, за да бъде пълно изследването и 80 % годжъри да се припокриват с 80% на професор Иво Христов!Годжърите твърдят, че генерал Годжи ни е „спасил“. Същият, който в началото твърдеше, че няма вирус, след това, че вирусът с невиждана ярост ще ни се стовари на главата, а накрая, че все пак трябва да се пазим, ама няма нужда от толкова мерки. Логиката да се отпускат мерките при 2000 заразени, и да се въвеждат при 50 заразени в началото на извънредното положение, на мен ми се губи, но не и на деби@@@е. Решенията за извънредните мерки не са здравни, а политически, както каза доцент Мангъров. И както виждам, управляващите политици много им хареса това положение и искат да го продължат и да ни затварят дори без Народното събрание да има решение за това.Малко ни е! Малко ни е да ни плашат и паникьосват, малко ни е да получаваме инфаркти от ужас след брифингите, малко ни е да стоим под домашен арест месеци наред, малко ни е да оставаме без работа и доходи. На малоумните това им е малко! Но се питам защо и разумните да се включваме в това безумие?Одобрявате винаги палачите и тези, които ви унищожават. Народ от самоубийци и жертви. Одобрявате, нали? Само да напомня, че до последно и АХ германците са го одобрявали….за тяхно добро е действал, де! Също като Борисов и шайката му сега!

11.05.2020 18:11:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.