• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Министър Вълчев: Целта ни е максимум присъствено обучение

Министър Вълчев: Целта ни е максимум присъствено обучение

/КРОСС/ Няма да има продължително затваряне на училищата, а ще има  "превключване" към онлайн-обучение. Това прогнозира министърът на образованието Красимир Вълчев на онлайн церемония за връчване на наградите на четвъртия випуск "Отличниците на България", инициатива на вестник "24 часа":

„Целта ни е максимум присъствено обучение. Толкова по-малко ще бъде това превключване, колкото са по-ниски класовете, колкото са по-малки учениците.

Но за всички нас здравето е нещо, което е най-важно, ние трябва да се съобразяваме с развитието на ситуацията с коронавируса. Надяваме се, че ще успеем следващите седмици да пресечем негативната динамика, която имаме“, изтъкна просветният министър.

Сред наградените тази година в рамките на инициативата "Отличниците на България" са ученици с  изключително високи успехи, нестандартно мислене, както и зрелостници, постигнали максимални оценки на държавните зрелостни изпити.

Награди в рамките на онлайн-церемонията бяха връчени още от  заместник-министъра на образованието Таня Михайлова и ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков.

Същевременно от Министерството на образованието съобщиха, че обмислят носенето на предпазни маски да бъде препоръчително за учениците от 11-и и 12-и клас, когато се налага смесване на повече от един клас в учебен час от профилираната подготовка.

От министерството не предвиждат въвеждане на задължително носене на маски в учебните часове за учениците от гимназиите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

тоз гроб, арски пее да каже как се учи чужд език в 8 клас ЕГ дистанционно??? гробарите заровиха внуците с тез простотии! единия учи за МГ от5% клас и забраниха частните уроци по математика и английсик!!!

30.10.2020 17:10:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.