• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

„Възраждане“ иска изслушване на Министъра на образованието по случая с Школо

„Възраждане“ иска изслушване на Министъра на образованието по случая с Школо

/КРОСС/ Продажбата на на образователната платформа за управление на училищните процеси - „Школо ООД" на британския доставчик на образователен софтуер "Джунипър Едюкейшън" и неяснотите свързани с последиците за българското образование, както и така наречените „конфиденциални условия" по придобиване на един от най-използваните доставчици на образователен софтуер в България събудиха основателни страхове и обществено напрежение сред родители, учители и ученици.

По данни на дружеството „Школо" ЕООД услугите им се използват от над 1700 образователни институции в страната, а условията по прехвърлителната сделка са конфиденциални.

„Недопустимо е министерството на образованието и науката да е допуснало възможността сделки с такъв огромен мащаб да се извършват без знанието, контрола и надзора от страна на държавните институции. Ние от „Възраждане" считаме, че всички действия и реформи касаещи ключови сектори в Република България, следва да се извършват в условията на прозрачност, предвидимост отговорност и отчетност пред българския народ. Предвид гореизложеното и високото обществено значение на темата на изслушването, считаме, че в интерес на обществените очаквания за публичност и контрол върху дейността на изпълнителната власт следва да бъдат предприети своевременни мерки.", посочва Даниел Проданов - народен представител от „Възраждане" във внесеното от него искане до Председателя на Народното събрание за изслушване на Министъра.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само се чудите как да се набутате и да направите скандал, за да Ви забелязват повече...Как не Ви омръзна??? Айде сега, пак Школо подхванато...

24.01.2024 09:44:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.