• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Кабинетът раздаде още 10 млн. лв. за църкви и общини

Кабинетът раздаде още 10 млн. лв. за църкви и общини

/КРОСС/ „Продължаваме да подпомагаме общините. Това е една от политиките ни и се надявам тя да продължи и за в бъдеще", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание. Кабинетът одобри допълнителни трансфери в размер на 6,554 млн. лв., като 131,9 хил. лв. от тях са за ремонтни дейности на четири храма в общините Брезник и Земен и 6,4 млн. лв. са за общините Гърмен, Велинград и Перник. По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане бяха отпуснати и други 3,2 млн. лв. за община Белово.
1,105 млн. лв. от предоставените средства на община Гърмен са за корекция на дере в с. Хвостяне и 457 хил. лв. за изграждане на физкултурен салон към Обединено училище „Христо Ботев" в с. Долно Дряново.
По бюджета на община Велинград се одобрени средства в размер на 4,5 млн. лв., които ще бъдат разходвани за изграждане на три детски градини в селата Кръстава, Свата Петка и Грашево.
Допълнителните трансфери по бюджета на община Перник са в размер на 360 хил. лв. за изграждане на довеждащ водопровод от пречиствателна станция за питейни води в кв. Църква, гр. Перник до с. Кралев дол.
В хода на заседанието бяха предоставени и още 131,9 хил. лв. на Българската православна църква - Българска патриаршия. Средствата ще бъдат вложени в строително-ремонтни дейности на храм „Св. Петка" в Брезник с цел възстановяване на килийното училище към храма и за реставрация на храм „Св. Николай" в с. Долни Романци, общ. Брезник. Част от финансовата подкрепа ще бъде и за средновековната църква „Св. Николай" в с. Долна врабча, общ. Земен и за довършителни дейности на храм „Св. Иван Рилски", с. Гърло, общ. Брезник.
По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане правителството отпусна и 3,2 млн. лева на община Белово. Средствата са за неотложни възстановителни работи за корекцията на река Яденица, в урбанизираната територия на града.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А къде са обещаните 120 лв за социално слабите. Пари за опрощаване на греховете и за верните кучета, които осигуриха сегашния вот.

07.04.2021 12:57:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.