• 16 Окт 2021 |
 •  USD / BGN 1.6858
 •  GBP / BGN 2.3182
 •  CHF / BGN 1.8229
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 9°C

Альоша Даков: Настояваме за реални мерки за подобряване на енергийната ефективност

Альоша Даков: Настояваме за реални мерки за подобряване на енергийната ефективност

/КРОСС/ За пореден път се предлага дейности, които могат да бъдат извършени ефективно от СО, да се възлагат на външни фирми, каза общинският съветник от „БСП за България".

Общинските съветници от „БСП за България" няма да подкрепим План за действие за устойчива енергия и климат на Столична община 2021-2030. Въпреки това ние ще участваме активно в осъществяване на контрол и настояваме за реални мерки за подобряване на енергийната ефективност. Това каза Альоша Даков по време на заседанието на Столичния общински съвет във връзка с приемане на План за действие за устойчива енергия и климат на Столична община 2021-2030 г., включващ Програма по енергийна ефективност и Дългосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива.

„Разглежданият стратегически документ е от особена важност, тъй като касае мерки за подобряване на енергийната ефективност. Настоящата ситуация с галопиращи цени на енергоносителите прави темата критична за развитието на Столична община. За съжаление, вносителите, в лицето на кмета на Столична община и екипа, който го е изготвил, за пореден път предлагат дейности, които могат да бъдат извършени ефективно от СО, да бъдат възлагани на външни фирми и да се търсят публично-частни партньорства. Нещо, което звучи добре, но сме наясно каква е нормативната база на такъв тип партньорства, наясно сме и с редицата неуспехи в годините", обясни той.

Общинският съветник даде и конкретен пример, свързан с инсталиране на фотоволтаични инсталации на общински сгради като училища, детски градини и администрации. „Дейност, която може да бъде реализирана в кратък срок, да бъдат реализирани значителни икономии от бюджета на СО. Тази дейност се предвижда да бъде реализирана по линия публично-частно партньорство по изключително неясен за мен механизъм", заяви Альоша Даков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.