• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Краткотрайни валежи и гръмотевици в събота

Краткотрайни валежи и гръмотевици в събота

/КРОСС/ През нощта ще бъде предимно ясно. В Източна България ще духа слаб южен вятър, в останалите райони ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава и отначало в Западна, а до вечерта и в Централна България ще превали краткотраен дъжд. Възможно е да прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър, след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 19° и 24°, в София - около 20°. През нощта срещу неделя валежи ще има и на изток, вятърът в почти цялата страна ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността от запад ще се увеличава и места, отначало в масивите в Западна България, а до вечерта и в Централна, ще има валежи от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от сняг. Възможно е да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще бъде с ниска облачност или мъгла, а вечерта облачността, средна и висока, ще се увеличи и през нощта ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, само в най-северните райони - 3 бала.


Източник: НИМХ

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.