• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

БСП към социалния министър: Увеличете разхода за „Топъл обяд“, бедните не са второ качество хора

БСП към социалния министър: Увеличете разхода за „Топъл обяд“, бедните не са второ качество хора

/КРОСС/ Ще бъдат ли актуализирани - следвайки инфлацията, стойностите на единица продукт „топъл обяд" по операция „Топъл обяд" към Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г.? 
 
Този въпрос зададе народният представител от „БСП за България" Деян Дечев на министъра на труда и социалната политика в оставка Иванка Шалапатова по време на парламентарен контрол.  
 
Дечев уточни, че социалната програма е много важна за общините, но е още по-важна за хората, които имат временни или постоянни затруднения в ежедневното си изхранване. По думите му, в настоящия програмен период стойността на единица продукт „топъл обяд", който включва супа, хляб, основно ястие и поне веднъж седмично десерт, е в размер на 3,30 лв., актуализиран от 2,90 лв. миналата година, при положение че цените на основните хранителни продукти са се увеличи в много по-голям размер.
 
След като министърът не даде категоричен отговор на въпроса, бившият социален министър и настоящ депутат от БСП Георги Гьоков заяви: „За мен няма как да има пълноценно хранене на цени по-ниски от 5-6 лв. При условие, че хранене в евтин ресторант закусвалня в началото на 2024 г., според статистиката, са необходими 15 лв. Хората, които ползват програмата, макар и бедни, не са второ качество хора, а доставчиците не са длъжни на общината, за да работят на загуба. Актуализацията на единицата разход по програмата е наложителна, ако искаме тя да изпълнява основната си цел - да подкрепя хората и семействата с ниски доходи или без всякакви доходи у нас.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тоя пък, бедните българи не били второ качество хора. Не се ли разбра от всички, че бедните българи са шкарто, а укрите, бежАнците от близо и далеч, са ВИП персони и трябва да се обгрижват до края на света.

23.03.2024 08:48:52

Анонимен

Вие от БСП сте много смешни с вашия апел, да увеличи социалния министър парите за за програмата Топъл Обяд. Ми жената спешно трябва да намери милиони за фашагите от бандеростан, да им ги прати, водена от еврогейска солидарност, че току виж й изстинали обувките. Влезте й в положението на Ванчето.

23.03.2024 08:45:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.