• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница

Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница

/КРОСС/ Правителството на Сингапур започна преоборудване на най-големия изложбен комплекс в града-държава. Целта е комплексът да бъде приспособен за лечение на заразени с коронавирус, които все още имат леки симптоми, обяви министърът на здравеопазването Ган Ким Йонг, цитиран от ТАСС.

"Сингапур Експо ще се превърне в специална обществена институция, в която хората с коронавирус ще бъдат изолирани", каза той. Ръководителят на отдела подчерта, че "там ще бъдат само тези, чиито заболявания са леки, но трябва да стоят под карантина".

Комплексът, който е разположен на площ от около 10 хиляди квадратни метра, е най-големият изложбен комплекс в страната. По-рано властите многократно предупреждаваха, че в случай на масово заразяване на местните жители, страната ще се сблъска с недостиг на места в държавните и частни болници, така че болните с леки симптоми ще бъдат настанени в алтернативни лечебни заведения.

Министерството на здравеопазването в неделя обяви рекорден дневен ръст на броя на новозаразените - 120 души, а общият им брой надхвърли 1,3 хиляди.

На 3 април премиерът Ли Сиан Лонг обяви въвеждането на допълнителни ограничения във връзка с разпространението на вируса. От 7 април всички основни съоръжения, с изключение на тези, които са жизнено необходими, ще бъдат затворени, това включва магазини за хранителни стоки, аптеки, градски транспорт и редица други, часовете в училищата и университетите са спрени. Ли Сиан Лонг също призова жителите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо. Правителството е в готовност да занегне допълнително мерките.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.