• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нов смъртен случай в Плевен след като болницата върна мъж със симптоми на коронавирус

Нов смъртен случай в Плевен след като болницата върна мъж със симптоми на коронавирус

/КРОСС/ Възрастен мъж, със симптоми на коронавирус, е починал след отказ да бъде хоспитализиран в Плевен. Това твърди дъщеря му - Ралица Окова. По думите ѝ, баща ѝ Тодор Пешев е бил взет от линейка на „Спешна помощ" - бил е със сериозни симптоми, включително задух, останал 3 часа в „Спешна помощ", но след това е пуснат с мотив, че му е направен PCR тест и ще се чака резултат. Резултатът обаче трябвало да се чака у дома. Пред Нова телевизия Окова разказа, че баща ѝ бил закаран от линейката до дома си.

Шофьорът му помагал да се качи по стълбите, но на втория етаж баща ѝ паднал на стълбите. Лекарката от линейката направила всичко възможно, опитала сърдечен масаж, а тази линейка, според Окова, не била оборудвана. Окова е категорична - беше жизнен човек, нямаше хронични заболявания, ходеше и караше много колело. Говорителят на Университетската болница „Д-р Георги Странски" Момчил Цветков призна, че г-н Пешев бил приет, направени са му тестове и пулмолог предписал терапия, с която се подобрявал. Обяснението защо Пешев не е настанен - защото нямал PCR тест, нямало категорични доказателства, че е болен от COVID-19. По думите на Цветков, Пешев получава инфаркт. „От COVID не се умира внезапно", добави говорителят на болницата.

Настаняваме в много тежко състояние хора без PCR - има страшно много хора със симптоми, ще напълним болницата за един ден, каза още той. Защо личният лекар не го е насочил по-рано да си направи PCR тест? В спешното се спасяват животи, не се изследва, заяви Цветков. "Баща ми нямаше проблеми със сърцето. От "Бърза помощ" ми казаха, че е с двустранна бронхопневмония", каза Ралица Окова и попита защо говорят глупости. По думите ѝ, в смъртния акт пише за бронхопневмонията. Беше изписан в критично състояние, здрав и атлетичен мъж едвам се качи на линейката, обясни Окова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.