• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Домашно забавление с мисъл за потребителите и грижа за природата

Домашно забавление с мисъл за потребителите и грижа за природата

/КРОСС/ Грижата за планетата, на която живеем, става все по-належаща и обсъждана тема с всяка изминала година – както за потребителите, така и за бизнесите. Глобалното затопляне и влиянието на човечеството върху Земята не е нещо, което да се подценява, и все повече хора започват да се замислят за това какво могат да направят, за да намалят отпечатъка си и да се държат по-устойчиво спрямо природата. Как обаче можем да сложим рамка на това понятие и как да знаем кога усилията ни са достатъчни?

Всеки, който се стреми да живее устойчиво, се фокусира върху балансирания начин на живот – този, който прави ежедневието му по-лесно, но и запазва здравето на природата максимално. Състоянието на планетата ни изисква всеки да играе своята роля, преоценявайки и дори променяйки начина, по който живее, работи и играе. Като водещ производител на потребителска електроника, LG отдавна се старае да се отнася с уважение към природата, докато задоволява потребностите на потребителя. Това може ясно да се види в новите продукти за домашно забавление в последните години, включително първокласните OLED телевизори. Устойчивостта е включена във всеки етап от жизнения цикъл на LG OLED TV, от разработването на продукта до производството и употребата и дори изхвърлянето.

Много от телевизорите от следващо поколение на компанията използват панели, с признание за еко продукт от базираната в Швейцария SGS Société Générale de Surveillance SA, уважавана компания за тестване, инспекция и сертифициране, позиционирана в Женева.1 SGS констатира, че LG OLED панелите имат значителни показатели в ключови тестове, като намаляването на замърсителите на въздуха в помещенията, намаляването на употребата на опасни вещества и възможността за рециклиране.

Качеството на въздуха на закрито също може да бъде проблем за електронните устройства, поради потенциалните здравословни проблеми в следствие на летливите органични съединения (VOC), които могат да се отделят при генерирането на топлина. VOC емисиите на LG OLED панелите са с 50% по-малко от панелите на конвенционалните LCD телевизори. За разлика от някои висококачествени LCD продукти, панелите на LG OLED телевизорите не използват части, съдържащи опасни субстанции като кадмий и индиев фосфид.  

„Еко“ характеристиките на LG OLED до голяма степен са заслуга на уникалната самосветеща технология на дисплея, която позволява затъмняване и на ниво пиксел, нещо много важно за превъзходното качество на картината на телевизорите. Тъй като не изисква структура със задно осветяване, LG OLED използва по-малко компоненти (предимно изработени от пластмаса, една от основните причини за екологични проблеми) от LED-LCD телевизорите и така отделя по-малко замърсители на въздуха на закрито.

Освен това, панелите предлагат отлична ефективност на ресурсите и сравнително висок процент на рециклиране – всичко това, в следствие на последователните и широко обхватни усилия на LG за повишаване на устойчивостта във всички етапи от жизнения цикъл на продуктите си.

LG OLED телевизорите се грижат с внимание не само за околната среда и качеството на въздуха в помещенията, но и защитават очите на потребителите. Продължителното стоене на хората пред екраните може да увеличи напрежението и умората на очите. Това се дължи на трептенето на екрана и излъчването на синя светлина Известно е, че трептенето на екрана причинява умора на очите и главоболие, а след продължително излагане на тези ефекти, дори влошено зрение. Синята светлина пък може да доведе до смущения в съня, напрежение и сухота в очите, както и чувство на изтощение. При LG OLED обаче нито трептенето, нито синята светлина са проблем. Благодарение на усъвършенстваните OLED панели, OLED телевизорите на LG са без трептене и неприятни отблясъци от UL. Те са сертифицирани от TÜV Rheinland Eyesafe® за изпълнение на изискванията за ниска синя светлина, която е с близо 50% по-малко спрямо примиум LCD телевизионни панели с подобен размер.

Когато говорим за завладяващи домашни изживявания, качеството на звука е също толкова важно, колкото и качеството на картината. OLED телевизорите на LG не са единствените „еко“ продукти с оглед на планетата и потребителите. Всички ново въведени аудио решения на LG, не само предоставят динамичен, реалистичен звук, но демонстрират същия фокус и върху устойчивостта, на равно с този, който може да се види в телевизорите от следващо поколение.

Саундбар системите на LG използват рециклирани материали като например смола за външните корпуси на много от моделите, докато някои от тях са с плат от трико, направен от рециклирани PET бутилки. Освен това са и сертифицирани с Global Recycled Standard2. Всъщност, много от звуковите ленти на LG имат UL 2809 Environmental Claim Validation Procedure (ECVP) за Recycled Content, което е още една гаранция за потребителите, че тези продукти наистина са толкова екологични, колкото твърдят от компанията.3

Като още една мярка за намаляване на въздействието си върху околната среда и отпадъците, LG използва екологични опаковки за цялата гама телевизори и саундбар системи. Използвайки предимно рециклирана формована целулоза и значително намалени количества EPS пяна и пластмаса, опаковките на продуктите имат сертификат за екологичен продукт от SGS.4 Като такива, звуковите ленти са признати от SGS за продукти с минимално въздействие върху околната среда, тъй като отделят по-малко замърсители на въздуха, съдържат малко опасни вещества и осигуряват висока степен на възможност за рециклиране. Нещо повече, опаковката е с дизайн на "L" форма, така че повече от саундбар системите да могат да се поберат в типичен камион за доставка, намалявайки емисиите на CO2.

LG продължава да приема за свой ключов ангажимент, разработването на продукти, които предоставят възможно най-завладяващото изживяване за домашно забавление, но винаги с мисъл за природата. Защото не е нужно удобството у дома да е причина за влошеното състояние на природата ни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.