• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

LG представя последните си иновации на CES 2024

LG представя последните си иновации на CES 2024
"Smart Life Solutions" на компанията предлага поглед към бъдещите преживявания на "Reinvent Your Future" за различни пространства извън дома

/КРОСС/ LG Electronics (LG) представя на CES 2024 своите решения за интелигентен живот, с които излизат извън рамките на дома и обхващат различни пространства, включително мобилност и търговска среда. Под мотото "Reinvent Your Future", изложбата на LG представя как компанията ще повиши преживяванията на клиентите в ежедневието чрез последните си иновации - включително прозрачния и безжичен 4K телевизор LG SIGNATURE OLED; интелигентния дом, задвижван от изкуствен интелект (AI), Internet of Things (IoT), комуникационни технологии, както и концепцията за мобилност Alpha-able.

Най-доброто телевизионно изживяване с иновативна технология и безкрайно съдържание

В сърцето на щанда на LG е първият в света прозрачен и безжичен 4K OLED телевизор - LG SIGNATURE OLED T. Посетителите са посрещнати от огромен дисплей за медийно изкуство, създаден чрез комбиниране на петнадесет 77-инчови OLED T телевизори, които показват завладяващо видео съдържание с перфектни нива на черното и ярки цветове. Тези дисплеи постепенно се трансформират в прозрачен OLED телевизор, разкривайки нова ера, открита от OLED T. Плаващият вид на OLED телевизорите подчертава безжичното предаване на видео, аудио сигнали и свързването с външни устройства, опростявайки инсталацията и осигурявайки повече свобода при проектирането на интериора.

В специална зона се подчертава прозрачната и безжична технология на LG SIGNATURE OLED T, която позволява на телевизора да надхвърли ограниченията на пространството и безпроблемно да се впише в ежедневието. Служейки като телевизор, който допълва интериорния дизайн на всяко пространство, LG SIGNATURE OLED T предлага разширяване на бъдещите житейски преживявания. Освен това прозрачният екран подобрява изживяването при гледане на медийни произведения на изкуството, като добавя дълбочина и мащаб.

Преминавайки към следващата зона, посетителите се сблъскват с впечатляваща тунелна структура, включваща над 140 55-инчови OLED дисплеи. Тази зона за преживяване на webOS служи като платформа за представяне на широк спектър от съдържание, подбрано чрез сътрудничество с различни партньори. Като покана за опознаване на света на развлеченията, задвижван от платформата webOS, зоната webOS поднася на гостите обширна колекция от видеоклипове от разнообразни жанрове, включително дългоочаквани сериали, игри или спортове. Това завладяващо преживяване приканва посетителите да изследват и да се отдадат на света на webOS, предлагайки вълнуващо и интерактивно пътуване.

AI Технология, която подобрява „Smart Life Solution" преживяванията
В изложбената зона за смарт дом, LG представя как AI технологията може да подобри бъдещите й решения за интелигентен живот. Умният дом на компанията, задвижван от изкуствен интелект, използва различни сензори, не само за да се дигитализира живота на хората, но и да открива проактивно нуждите им, както и да предлага персонализирани решения въз основа на думите, действията и дори емоциите на клиентите.

Например безконтактните сензори, инсталирани в къщата, могат да измерват и дигитализират сърдечния ритъм и дишането на клиентите, да анализират здравословното им състояние и автоматично да регулират температурата и влажността в помещението.

В бъдещия интелигентен дом, LG ThinQ ще свързва сензори и IoT устройства, инсталирани в целия дом, като действа като платформа за услуги, която управлява самостоятелно устройствата, за да осигури идеални настройки без нужда от намесата на клиента.

Ако например, клиентът доведе вкъщи нов домашен любимец, микрофоните, камерите и mmWave сензорите, вградени в домашните устройства, ще открият присъствието на косматия приятел и автоматично ще питат дали да изтеглят режим "pet mode" на домашните уреди с LG ThinQ UP или ще препоръчат специални аксесоари за домашни любимци. Освен това сензорите дават приоритет на енергийната ефективност, като включват смарт продуктите в необитаемите към момента помещения в режим пестене на енергия или ги изключват напълно, когато никой не е вкъщи. Сензорите могат дори да активират режим за предотвратяване на престъпления, като изпращат известия чрез приложението LG ThinQ, ако засекат необичайна активност.

В зоната се представя и новооткритият агент за интелигентен дом с изкуствен интелект, който се движи на две собствени колела, за да посреща посетители. Този агент с изкуствен интелект служи като универсален домашен асистент и интелигентен хъб, който предлага цялостна подкрепа в ежедневието на клиентите чрез свързване и управление на домакински уреди и IoT устройства. Оборудван с камера, високоговорител и редица сензори за наблюдение на дома, той може да събира данни за средата у дома в реално време, за да улесни управлението на уредите. Неговият преден дисплей позволява изразителни лицеви изражения, като активно ангажира и комуникира с клиентите.

В търговската зона се представят разнообразни персонализирани услуги, свързани с темата за пътуването в Лас Вегас. Един от забележителните примери е интеграцията на LG MAGNIT, микро LED дисплей, с функции за разпознаване на лица и AI рекламни решения. Тази комбинация позволява да се доставят персонализирани реклами на потребителите, които посещават различни места, като хотели, търговски площи и транспортни зони. Други сценарии включват клиенти, които получават напътствия от GuideBot в хотел или извършват плащания чрез лицево разпознаване в кафене.

Alpha-able, концепцията за бъдеща мобилност на LG
Отвъд дома, LG наскоро редефинира бъдещите автомобили като "personalized digital cave." За да демонстрира тази концепция, компанията създава специална зона с Alpha-able в рамките на своето изложбено пространство. Alpha-able служи като осезаемо представяне на визията на LG за мобилност, предлагайки на пътниците предварителен преглед на иновативните решения, които могат да очакват да изпитат в бъдещата среда за мобилност.

Концепцията за бъдеща мобилност има за цел да предостави на клиентите уникални преживявания, базирани на три теми: Трансформиране, Изследване и Релаксация. Чрез трансформиране на автомобила в пространства, напомнящи домашна или офис среда, пътниците могат да намерят място за почивка или работа в движение. Alpha-able използва най-съвременните технологии за дисплеи, включително подвижни, гъвкави и прозрачни дисплеи, заедно с ненадминатите технологии и решения на LG за домакински уреди, за да осигури персонализирани преживявания, които се адаптират към нуждите на пътниците. Освен това Alpha-able предлага изследователски преживявания, като предоставя информация и съдържание, съобразени с уникалните ситуации, както и релаксиращи преживявания, за да могат пътниците да се отпуснат и да се насладят на лично време.

В допълнение към Alpha-able, LG отделя зона, в която представя своите решения за зареждане на електрически превозни средства (EV) - ключова област за растеж на компанията. В тази зона е представено решението на LG за зареждане и управление на електрически превозни средства, наречено e-Centric.

Експериментални, но иновативни лаборатории на LG и устойчиви решения, съгласувани с визията ESG
LG също така представи редица нови продукти, разработени чрез LG Labs - експериментален, но иновативен проект на компанията за разработване на продукти и услуги, насочен към създаване на уникални преживявания за клиентите.

В зоната на LG Labs са представени редица иновативни продукти, сред които: DukeBox by LG Labs - аудиоустройство "всичко в едно", което се стреми да преоткрие дълбочината на аудио и видео изживяването с модернизирана концепция за джубокс; DUOBO by LG Labs - кафемашина на капсули, която извлича два вкуса едновременно; и Bon Voyage by LG Labs - персонализирано жилищно пространство, предназначено да разшири качеството на живот у дома до природата. Освен това зоната включва продукти като LG CineBeam Qube и brid.zzz by LG Labs, които предлагат смели и иновативни подходи за повишаване на потребителското изживяване.

Компанията създава и зоната "Better Life for All", посветена на усилията й в областта на екологичните, социалните и управленските инициативи. Забележителен елемент в тази зона е LG mycup - миялна за чаши, която прави своя дебют на CES. Освен това LG представя своето решение за устойчив дом, използващо възможностите на платформата за домашна енергия на LG за оптимизиране на управлението и използването на енергията. Това цялостно решение предлага на потребителите ефективна употреба, лесен контрол и възможност за разпределяне на възобновяема енергия.

Освен това LG представя своя "Universal UP Kit" - набор от аксесоари, предназначени да помагат на всички потребители да работят удобно с домакинските уреди на LG, независимо от техния пол, възраст или увреждания. Посетителите имат възможност да се запознаят с тези аксесоари от първа ръка. Компанията поставя силен акцент и върху достъпността за всички, чрез своя опит, свързан с достъпност на телевизорите.

Посетителите могат да се запознаят с последните иновации на LG на щанда на CES (#16008, Конгресен център в Лас Вегас) от 9 до 12 януари. За повече информация относно продуктите на LG, представени на CES 2024, моля, посетете CES 2024 Press Kit.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.