• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Микро-ел. колата Opel Rocks-e – безкомпромисна във всяко отношение?

Микро-ел. колата Opel Rocks-e – безкомпромисна във всяко отношение?

/КРОСС/ Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

Какво се крие зад съкращението SUM? При новият Opel Rocks-e означава Substainable Urban Mobility (SUM) - устойчива градска мобилност. Новият градски и микро елмобил предлага съвременна електромобилност за млади хора на възраст 15 и повече години, които има шофьорска книжка категория AM, според производителя.

Напълно различен, напълно нов, напълно електрически - така новото елпредложение на немската светкавица без емисии трябва да даде отговор на изискванията за мобилност на нашето време. Началната цена за новия Opel Rocks-e ще бъде доста по-ниска от тази на малък автомобил, а лизинговата ставка ще бъде на месечното ниво на билет за местния обществен транспорт, според Рюселсхайм. Новият елмъник ще бъде наличен за поръчка онлайн или в директни продажби от избрани дилъри на Opel в Германия още в края на тази есен.

„Нашият нов Opel Rocks-e е безкомпромисен във всяко отношение - неговият дизайн е ясен и смел, размерите му са изключително компактни, задвижването му е чисто електрическо и цената му е ненадмината. Нашата SUM дава възможност за интелигентна и функционална електромобилност за всеки, докато със стила си предизвиква вълнение. Новият Opel Rocks-e е достъпен, просто човешки и готин", каза шефът на Opel Германия Андреас Маркс.

Тъй като доста къс с дължината си от 2,41 метра, широк 1,39 метра (без външните огледала) и лек - 471 килограма заедно с тяговата батерия, Opel Rocks-e е официално класифициран като леко превозно средство, което млади хора на възраст 15 и повече години с шофьорска книжка AM могат да управляват.

Съответно изменение в закона влезе в сила през 2021 г., така че този регламент вече се прилага в цялата страна. По този начин законодателят подкрепя нуждите от мобилност на младите хора - особено за пътя към училище или към работа като чирацие.

Машинката предлага пробег до 75 километра според WLTP, който може да се покрие със скорост до 45 км/ч. Твърди се, че е изключително лесен за каране през тесни завои или в малки паркоместа на своите 14-инчови колела и с диаметър на завой от само 7,20 метра.

Батерията от 5,5 кВтч в Opel Rocks-e може да се зареди напълно за около 3,5 часа, използвайки всеки нормален домакински контакт. Свързващият кабел за зареждане с дължина три метра е постоянно поставен в SUM и просто се изважда от вратата на пътника, когато е необходимо. Opel предлага адаптер за зареждане и на обществена зарядна станция.

Rocks-e носи новото лице на марката Opel Vizor, в комплект с LED фарове и индикатори. Дизайнът е подчертан от еднаквите врати от двете страни. Пътническата врата се отваря напред както обикновено, но вратата на шофьора се отваря в посока обратна на движението. Външният дизайн предлага и някои идентични части отпред и отзад.

Типични за Opel са ясните линии и в интериора - двете седалки са изместени една до друга, така че пътникът отпред има удобно място за краката и водачът може да премести седалката си в широк диапазон на регулиране. Пространството на главата достига спокойно и за хора с височина над 1,90 метра. Следователно терминът "един размер за всички" се отнася за Rocks-e. Освен това, въпреки компактните си размери, новият Rocks-e предлага обем за съхранение до 63 литра в пространството за краката на пътника, за да вземете различни предмети със себе си.

Стандартният панорамен стъклен покрив осигурява лека, приятна атмосфера в интериора, което е необичайно за превозно средство от тази ценова категория. Новият City-Stromer се предлага в три линии оборудване, за да съответства на цялостния външен вид: като Opel Rocks-e, Opel Rocks-e Klub и Opel Rocks-e TeKno.

Аксел Зеегерс, мениджър на марката и комуникация в автомобилния спорт в Opel в Рюселсхайм казва: „Рамковата конструкция, върху която се основава Opel Rocks-e, осигурява достатъчно ефективна пасивна защита".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.