• 20 Юни 2024 |
 •  USD / BGN 1.8196
 •  GBP / BGN 2.3158
 •  CHF / BGN 2.0575
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 23°C

Как се пише автобиография?

Как се пише автобиография?

/КРОСС/ CV е съкращение от латинските думи 'curriculum vitae', които означават 'продължителност на живота'. Професионалната автобиография предоставя обобщение на професионалният живот на някого.

Вашето CV включва вашето образование(я) и квалификация, трудов опит, умения и важни качества. Чрез вашето CV вашият потенциален работодател ще може бързо да получи представа за вашите умения, трудов опит и знания, за да прецени дали отговаряте на работата или не и следователно дали да ви предложи интервю за работа.

Какво трябва да включава автобиографията:

Вашето CV трябва да съдържа само информация, свързана с потенциалния ви работодател. Това означава, че това, което съдържа автобиографията ви, може да е различно за всяка кандидатура. Въпреки това, минимумът от подробности за автобиографията ви трябва да включва поне;

Лични данни
Пълно име, местоживеене и адрес, имейл адрес и (мобилен) телефонен номер.

Работен опит
В хронологичен ред избройте последния си трудов опит. Започнете с най-новата си работа и продължете с работата, на която сте работили преди.

Образование
Точно както при трудовия опит, започнете с последното си обучение или най-високо ниво на образование.

Това са части, които задължително трябва да присъстват във всяко CV, при всяко приложение. Въпреки това, ако наистина искате да се откроите от другите кандидати, е силно препоръчително да положите малко повече усилия. Ако искате потенциалните ви бъдещи работодатели да видят, че вие сте най-подходящите за работата, помислете за добавяне на още раздели към автобиографията си.

 

Източник: https://slovored.com

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

curriculum vitae - преводът от латински е неточен. По-точно е да се преведе не като "продължителност", а като ход или протичане на живота, преносно - "история на живота", "кариера"

24.08.2022 17:22:22

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.