• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Blue Origin планира „търговски център" в Космоса

Blue Origin планира „търговски център" в Космоса

/КРОСС/ Станцията Orbital Reef ще предложи „услуги и удобства от световна класа" в космоса и ще заработи през втората половина на десетилетието.

Плановете на Blue Origin да се занимава с космически туризъм изглежда стават все по-мащабни. Компанията, собственост на Джеф Безос, обяви, че работи върху създаването на своя собствена космическа станция. Наречена Orbital Reef, тя ще бъде нещо като индустриален и търговски център в космоса. Планира се да започне да работи през втората половина на десетилетието.

Орбиталният бизнес-парк ще бъде разработен, притежаван и управляван в партньорство със Sierra Space - дъщерно дружество на корпорацията Sierra Nevada. Тя може би е по-известна със своя Dream Chaser - космически кораб, който трябва да започне да лети през 2022 г. и да превозва товари до Международната космическа станция.

Планът за Orbital Reef се ползва и с подкрепа от Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions и Държавния университет в Аризона, съобщи Engadget. Компанията се надява да използва Starliner на Boeing и гореспоменатия Dream Chaser на Sierra Space, за да превозва както товари, така и пътници до Orbital Reef.
В прессъобщение Blue Origin поясни, че дестинацията „ще предложи на клиентите от сферата на научните изследвания, промишлеността, търговията... конкурентоспособна услуга „от край до край", от каквато се нуждаят, включително космически транспорт и логистика, космическо обитаване, настаняване на оборудване и други операции, включително бордови екипаж".

Всеки, който иска да „установи свой собствен адрес в орбита", може да го направи, уточняват от компанията на Джеф Безос.

Orbital Reef ще бъде обитаема за 10 души. Ще включва „ориентирана към човека космическа архитектура" с „услуги и удобства от световна класа". Ще има множество пристанища за посещение на космически кораби и модули.

Станцията ще разполага с отворена система, която ще позволява на всеки клиент или нация да я използва. Тъй като пазарът на подобни съоръжения расте, Blue Origin обещава, че Orbital Reef ще мащабира удобствата и комуналните услуги, за да отговори на очакванията.

„Опитни космически агенции, високотехнологични консорциуми, суверенни нации без космически програми, медии и туристически компании, предприемачи и спонсорирани изобретатели, както и инвеститори, мислещи за бъдещето - всички те имат място на Orbital Reef", се казва в съобщение на компанията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.