• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Ако консумирате ориза по този начин, ще отслабнете бързо

Ако консумирате ориза по този начин, ще отслабнете бързо

/КРОСС/ Как се приготвя ориз, така че да е полезен за здравето? Днес ще разберете това. Чудите се как да отслабнете бързо и без усилие? Здравословната диета и упражненията са, разбира се, ключът към поддържането на добра физическа форма.

Учен от Колежа по химически науки в Шри Ланка откри нов начин за приготвяне на ориз. Очевидно той е измислил как да предотврати усвояването на захарта и навлизането й в кръвоносната система. Оризът, както и различните нишестета се превръщат изключително бързо в захар (глюкоза) в кръвта. Действителната част от нишестето се отстранява като гликоген в черния дроб и мускулите, а допълнителната глюкоза се отстранява под формата на мазнини, което може да причини наддаване на тегло и здравословни проблеми.

Както и да е, ако забавим усвояването на нишестето, енергията от него ще се освобождава в тялото постепенно. Така рискът от повишена кръвна захар ще бъде намален и клетките на дебелото черво няма да бъдат раздразнени. Как се приготвя ориз по здравословен начин? Тайната съставка е кокосово масло. Разтворете 1 чаена лъжичка кокосово масло във вряща вода, разбъркайте добре и добавете ориза. Задушете до готовност, което може да отнеме около 40 минути или както е посочено на опаковката. След това го сложете в хладилника и го оставете да престои 12 часа.

Това може да бъде невероятна помощ за хора с наднормено тегло или при проблеми с глюкозата. Този метод осигурява 10 пъти по-високо безопасно съдържание на нишесте от конвенционалния начин на приготвяне на ориз.

Как работи? По време на готвене, кокосовото масло попада в нишестето, което прави захарта непропусклива за соковете в храносмилателния тракт и предотвратява разграждането и преработката й. Нишестето се свързва с атомите от външната страна на ориза по време на 12 часовото охлаждане, което кара захарта в ориза да се превърне в безопасно нишесте. Ако загреете ориза, това няма да повлияе на безопасното ниво на нишесте. Опитайте този трик, за да отслабнете бързо. Една проста промяна в диетата ви може да ви помогне да останете здрави в дългосрочен план.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

просто не яжте бял ориз а кафяв басмати.

20.06.2022 11:11:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.