• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Световнопризната детска писателка написа разказ за коронавирус

Световнопризната детска писателка написа разказ за коронавирус

/КРОСС/ Световнопризната детска писателка Мария Пар написа разказ за коронавирус, наречен "Короната е топка с бодли". Първият превод е на български език, научи БТА от издателите от "Изида".

Авторката на романа "Вафлено сърце" е предоставила най-новата си творба за безплатно онлайн разпространение у нас.

Разказът е написан като част от инициативата "Сами заедно - коронавирусът и културата" на Новонорвежкия културен център. Преводът е на Росица Цветанова. Идеята е, че дните до евентуалния край на извънредното положение оставят своя отпечатък върху съвремието ни и са голяма част от онова, което се говори и пише за днешния ден и за бъдещето. Хората на изкуството, журналистите и учените могат да кажат нещо значимо за този период, защото са способни да обединяват, провокират, документират, нюансират и да ни дадат нови погледи към случващото се.

"Всички по целия свят са от един и същи отбор, казва една от героините на детето си. Меси и Роналдо са от един отбор. Всъщност, и Лука Модрич, и Еден Азар също. Всички футболисти по целия свят са от един отбор. Всички ... Ерна Сулберг (премиер на Норвегия - бел. ред.) е в този отбор и един милиард китайци, и всичките лекари по света, и полицията, и банковите обирджии дори. В един отбор са.
И тираджиите, и хората в САЩ, и Путин, и Меркел, и мама, и бежанците от Сирия, и нашите съседи, и Агенцията по техническите въпроси, и наркотрафикантите, и всичките пожарникари по целия свят, и пилотите на хеликоптери, и отбор Ингебригтсен (известно норвежко семейство със седем деца, три от които са елитни лекоатлети - бел. ред. ), и нашият крал. Всички останали крале и кралици също. И учителката ти, и всичките медицински сестри, и Маркус, и Мартин, и Ема, и ти, и аз, че и котката ни. Всички сме от един отбор".

Новата Астрид Линдгрен, както наричат Мария Пар, е позната у нас и с "Вратарката и морето" ("Вафлено сърце"), а скоро на български излиза новата й книга "Батко", предназначена за по-малките, 6-9 годишни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Астрид Линдгрен ще се обърне в гроба, ако знае с каква "фафла" я сравняват!

06.04.2020 09:25:39

Анонимен

Вие придставяте ли си за какъв цинизъм иде реч?!

06.04.2020 09:22:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.